To damer trener i trappene på Fløyen

Nyttårsforsettet du ikke feiler på

Trening og sparing er vanlige nyttårsforsetter, også for vestlendingene. Men vet du hva som er fordelen med sparingen fremfor medlemskapet på treningssenteret?

Først og fremst: Gratulerer til dere alle som har startet året med å opprette en spareavtale i fond. Det er et lurt sparegrep! 

– Nå gjelder det bare å huske på at du skal holde helt i mål. Det er ikke så vanskelig som mange tror, mener Trond Aasen, produkteier for sparing i Sparebanken Vest.

Nyttårsforsetter som brytes i februar

Han minner om at kondisjon er et mål på evnen til å utføre den samme oppgaven over tid. Og god kondisjon er ikke noe man får over natten. Kondisjonen må bygges opp over tid, slik at kroppen kan tilpasse seg til det nye nivået av belastning. 

–  Går du for hardt ut i starten, vil du kanskje ikke oppnå den kontinuiteten du ønsker over tid. Noen vil oppleve å få belastningsskader og mange mister motivasjonen når resultatene uteblir eller ikke kommer raskt nok.  Da ender gode nyttårsintensjoner gjerne opp med å bli brutte løfter allerede i februar, sier Trond.

Og slik kan det fort bli med sparingen også. 

God kondisjon krever disiplin og tålmodighet

I likhet med trening, krever også sparing en viss disiplin, og den store formuen uteblir ofte i starten. Dersom du går for hardt ut i januar, kan du risikere at økonomien din ikke er tilpasset de nye sparevanene.

–  Plutselig kommer noe uforutsett som gjør at du må avbryte sparingen, fordi du har gått ut for hardt og satt av mer enn økonomien din egentlig tåler. Start derfor alltid med en spareplan som du vet du klarer å holde deg til, anbefaler han. 

Når økonomien din er tilpasset dine nye sparevaner, så kan du heller se på muligheten for å øke sparebeløpet litt og litt.

– Kort fortalt er det bedre å spare 500 koner i måneden i et helt år, enn å spare 1000 kroner i måneden i 3 måneder.  

Trond Skram Aasen, produkteier for Sparing og plassering
Trond Aasen er produkteier for sparing og plassering

Det fine med sparing kontra treningssenter

Når du oppretter en spareavtale i fond, vil pengene trekkes automatisk hver måned. Slik er det også når du er med i et treningssenter: Du må betale en fast medlemskontingent.  Det er likevel noen klare fordeler med sparingen fremfor treningen på senteret.

– Det er ikke bindingstid, og du velger selv hvor mye du skal spare.

 I tillegg kan du sette av ekstra til sparing når det passer deg og din økonomi. Du kan også redusere sparebeløpet dersom du har høyere utgifter enn vanlig en måned.

–  Så lykke til med sparekondisjonen. Klarer du å unngå belastningsskader på økonomien, er det store muligheter for at du holder hele milen! 

Trenger du hjelp til å sette opp en spareplan tilpasset dine behov?

Avtal møte med en dyktig rådgiver 

Sparing = nye muligheter

Fast sparing i fond er perfekt til store og små drømmer.

  • Finn skreddersydde fondspakker som passer dine sparemål
  • Start sparing i enkeltfond ved å velge fra fondsoversikten

Marthe Rekdalsbakken

Publisert 20. aug. 2021

Personlig rådgiver

Kontakt oss

ringellerchat

Ring eller chat

Tlf 915 05555. Man - søn 07-23

radgiver

Snakk med oss

Hos oss kan du være trygg på at du får rådene og hjelpen du trenger.

FinnDittlokolkontor

Finn ditt lokalkontor

Vi er størst på Vestlandet. Se hvor du finner ditt nærmeste kontor.