Hopp til hovedinnholdet
Bli kunde
Hyttelan, par sitter i hytteveggen

Hyttelån

Hyttedrøm til boliglånsrente

Planlegger du å kjøpe hytte? Hos oss får du samme betingelser som ved boliglån, og gode råd med på veien.
– Du har mange muligheter. Du kan finansiere hyttedrømmen med sikkerhet i boligen du eier eller hytten du kjøper, eventuelt en kombinasjon. Hvis sikkerheten er i orden, får du samme betingelsene som for et boliglån, forteller finansiell rådgiver Malene Vabø Rønhovde.

Men før vi kommer så langt, går vi sammen gjennom totaløkonomien din og finner ut hvor mye du kan låne.

Ekstrautgifter

Når du kjøper fritidsbolig, får du noen ekstra utgifter å håndtere. Renteutgifter og avdrag er én ting, men det følger også med en del andre kostnader som du må ta med i beregningen, som strøm, transport, møbler og utstyr. Skal du kjøpe hytte på fjellet, skal kanskje hele familien ha heiskort i alpinanlegget. Kjøper du hytte ved sjøen, har du sikkert også lyst på en båt. 

Å kartlegge situasjonen du er i og hvilke fremtidsplaner du har, er derfor nyttig og trygt både for deg og for oss, sier Malene.
– Det er ikke uvanlig å overvurdere egen økonomi. Når vi setter oss ned og ser på disse tingene sammen, sikrer vi at økonomien din tåler investeringen. Vi må ta hyttens standard med i betraktningen. Hvis du har planer om å renovere eller pusse opp, vil vi gjerne at du skal ha mulighet til å gjennomføre det. Da er det dumt om ikke økonomien strekker til. Vi må også ta hensyn til om du planlegger å flytte, eller skal hjelpe barn med boligkjøp, sier Malene. 

Hun anbefaler alle som har planer om å kjøpe hytte med sikkerhet i bolig om å få en verdivurdering av boligen slik at de vet hva de har å rutte med. Her er Eiendomsmegler Vest en god samarbeidspartner som også kan gi deg gode tips på veien.

Radgiver hyttelan
KUNDERÅDGIVER: Malene Vabø Rønhovde er en av våre rådgivere ved Sparebanken Vests kontor i Knarvik. Trenger du råd om hyttelån? Da kan du snakke med en av de flinke rådgiverne til Sparebanken Vest. De kan treffes på ditt nærmeste kontor eller ta et telefon- eller videomøte med deg.

Samme betingelser

Og har du boliglån i Sparebanken Vest, men hyttelån i en annen bank, kan det lønne seg å samle alt sammen hos oss. 

– Det er veldig smart, for vi ser på helheten og kan da gjøre samme rentevurdering på hyttelån som på boliglån. Når du har lån hos oss, får du også en personlig rådgiver i banken. Du finner navnet, telefonnummeret og e-postadressen i nettbanken.

Det er lett å få tak i oss når du har behov for gode råd, og du booker enkelt tid med rådgiveren din rett i kalenderen vår via nettbanken.

– Vi kan møtes på telefon, video eller fysisk. Hos oss får du også enkle digitale tjenester,og ikke minst kundeutbytte. I tillegg velger du en bank med et stort samfunnsengasjement for Vestlandet  sier Malene.


Susanne Lerøy

Publisert 10. mar. 2023