Hopp til hovedinnholdet
Bli kunde
Dame foran PC med kort i hånden

AvtaleGiro og eFaktura - hva er egentlig forskjellen?

Har du klødd deg i hodet når du finner en eFaktura til godkjenning i Vipps? Og hvilken funksjon har egentlig eFaktura og AvtaleGiro?

AvtaleGiro

Med AvtaleGiro trekkes beløpet du skal betale automatisk fra nettbanken din. Du oppretter avtalen i nettbanken din og den registreres på et kontonummer. Med denne tjenesten kan du ikke se selve fakturaen slik som med eFaktura, men du slipper å godkjenne betalingen. Den legger seg automatisk i forfallsmappen din i god tid før betalingsdato.

eFaktura

eFaktura står for elektronisk faktura. I stedet for å få en faktura i posten sendes den direkte til nettbanken din. På denne måten sparer du miljøet for papirbruk og du slipper fakturagebyret.

eFaktura er registrert på fødselsnummeret ditt. Derfor får du fakturaen i alle banker som du er kunde i. I tillegg får du den i Vipps. Slik kan du velge hvor du ønsker å betale regningen din.

Når du får en eFaktura, får du varsel på e-post og en varsling når du logger inn i nettbanken din. Noen sender også push-varsel på mobil. Du må godkjenne fakturaen før den blir betalt, og du velger selv hvilken konto du vil betale fra.

Når du har godkjent en eFaktura, forsvinner den fra de andre stedene du har mottatt den. Dermed er du trygg på at du ikke betaler regningen flere ganger. Vedlagt i eFakturaen får du tilgang til å se faktura-detaljene i PDF. 

Kombinere AvtaleGiro og eFaktura

Ja, du kan både ha eFaktura og AvtaleGiro på en regelmessig betaling. La oss si du har en strømregning som skal betales hver måned. Da kan du opprette en eFaktura (for å spare miljø og penger) og samtidig opprette en AvtaleGiro. Da vil betalingen skje automatisk fra et bestemt kontonummer. Enklere blir det ikke. 

I nett- og mobilbanken din kan enkelt holde oversikt over hvilke avtaler du har. Her finner du alle avtalene dine.

Iselin Espeland Pedersen

Publisert 25. aug. 2021

Personlig rådgiver

Kontakt oss

ringellerchat

Ring eller chat

Tlf 915 05555. Man - søn 07-23

radgiver

Snakk med oss

Hos oss kan du være trygg på at du får rådene og hjelpen du trenger.

FinnDittlokolkontor

Finn ditt lokalkontor

Vi er størst på Vestlandet. Se hvor du finner ditt nærmeste kontor.