Bedrift
Farge
 

Blide rådgivere, som denne gjengen på Os, hjelper deg gjerne med boliglånet.

Vi hjelper deg med boliglån

Det kjekkeste vi vet er å hjelpe vestlendinger med boligdrømmen. 
Vi er alltid lett tilgjengelig på 34 kontorer og på telefon

Snakk med oss

Telefonen er åpen
alle dager fra 07-23

Ring 915 05555

Møte med rådgiver

Gratis rådgivermøte på telefon
eller i banken

Avtal møte

Uforpliktende tilbud

Fyll ut et lite skjema og få et
tilbud på boliglån

Få tilbud på lån

Visste du at vi har kundeutbytte?

I 2020 deler vi ut 3200 kr i snitt til våre kunder

Beregn pris på boliglån

?
kr
?
kr
?
kr
?
år
?
år
? ? Valgt rente:
%
: %
Å betale per måned
Totalkostnad
Totalbeløp
Å betale første år
Å betale påfølgende år
Totalkostnad
Totalbeløp
kr
kr
kr
kr/mnd
kr/mnd
kr
kr
?
år
? ?
%
: %
Du kan låne
kr
?
kr
?
år
?
år
Nominell rente: %
Effektiv rente: %
Å betale per måned
Totalkostnad
Totalbeløp
Å betale første år
Å betale påfølgende år
Totalkostnad
Totalbeløp
kr
kr
kr
kr/mnd
kr/mnd
kr
kr
Betingelsene er ikke et bindende tilbud fra banken, og avhenger av lånebeløp, sikkerhet m.m.

Trenger du et finansieringsbevis?

Et finansieringsbevis viser deg hvor mye du kan kjøpe for. Søk om finansieringsbevis

Ofte stilte spørsmål om Boliglån

Det er flere hensyn å ta når vi setter ned rentene. Markedsuroen som vi ser nå, gjør blant annet at vi som bank må betale mer for våre lån i markedet, til tross for at Norges Bank setter ned styringsrenten. Vi har forståelse for at mange har utfordringer med økonomien nå.

Vi prøver å hjelpe kundene våre som best vi kan - for eksempel ved å utvide perioden med avdragsfrihet for permitterte. Våre dyktige rådgivere står klare til å svare på spørsmål og finne løsninger for deg som har utfordringer med privatøkonomien - ta kontakt på 915 05555 fra kl. 07-23. Du kan også chatte med oss når du er innlogget eller avtale telefonmøte med en rådgiver her.

Du har fått informasjon om renten på lånet ditt i Innboksen din i nettbanken og appen. Prislisten for boliglån finner du her.
Du finner all informasjon om lånet under Detaljer konto i nettbanken. Du vil også få tilsendt nedbetalingsplan og gjeldsbrev som viser lånevilkårene når du opptar lånet.

Du kan endre fordallsdato i nettbanken og mobilbanken. I nettbanken går du til Lån - Mine lån og Endre forfallsdato. I mobilbanken velger du Mine lån og Endre forfallsdato. Merk at første avdrag ikke blir likt ditt vanlige terminbeløp. Det er fordi det enten er mer eller mindre tid enn en måned mellom to forfall når man endrer forfallsdato.

I mobilbanken eller ved å sende inn skjemaet Endre lån i nettbanken.


Vi jobber så raskt vi kan, men det tar dessverre litt tid å behandle alle rentebrevene som sendes ut til kundene våre. Etter at beslutningen om renteendringen er tatt, må vi gjøre de nødvendige endringene i systemene våre og gjøre uttrekk fra kundedatabasen vår for å få ut rett informasjon til rette person. Dette arbeidet kan først påbegynnes etter at en renteendring er børsmeldt.

Leverandøren som deretter sender ut rentebrevene for oss har fem dager på seg til å gjøre dette, men klarer det ofte raskere enn som så. Det er avhengig av kapasitet og hvor mange andre banker som også skal endre på rentene sine.

Hvis du har bundet renten og ønsker å betale ekstra ned på lånet, eller innfri lånet helt i denne perioden, må du betale tilbake bankens rentetap dersom det alminnelige rentenivået har sunket. Denne rentetapserstatningen kalles ofte overkurs.

Skulle det motsatte skje, og renten har steget i perioden, vil du få tilbake bankens rentegevinst (underkurs). Det utbetales ikke underkurs det første året av rentebindingstiden.

Avdragsfrihet innebærer at du kun betaler månedlige rentekostnader og omkostninger i en periode.  Du betaler altså ikke avdrag på lånet.
 
Avdragsfrihet kan være en god løsning dersom du får lavere inntekt en periode. Vær oppmerksom på at rentene løper i den avdragsfrie perioden. De totale kostnadene på lånet øker derfor når du utsetter å betale avdrag.
Alle kunder kan enkelt søke om avdragsfrihet i én måned under Mine lån i nettbanken eller i appen. Er du permittert og trenger å utvide perioden, er det bare å kontakte oss.
Dersom du har forfallsdato innen de fem neste dagene, vil avdragsfritaket gjelde først fra neste forfall (mnd.)
For en avdragsfri måned betaler du en kostnad på 250 kroner og ved 3 måneder betaler du 600 kroner. Renten løper som vanlig, men du slipper avdragene på lånet. Vær oppmerksom på at den totale kostnaden på lånet øker dersom du har avdragsfrie perioder.

Ja, nesten alle våre lån kan signeres elektronisk. Snakk med din rådgiver om dette gjelder ditt lån. 

Velger du fastrente bindes renten til avtalt sats over en definert periode. Dette sikrer deg mot renteoppgang, men du risikerer å tape ved rentenedgang. Den flytende renten følger markedsrenten. Når fastrenten er lav velger mange å binde hele eller deler av lånet sitt. Fastrente gir deg også forutsigbarhet. Du kan velge å binde renten i 3, 5 eller 10 år.

Du finner årsoppgaven i din personlige postkasse i nettbanken.

Noe mer du ser etter?

Lån opp på boligen din

Kjøpe bolig?

Vi er her for deg

Avtal møte

Møt oss på telefon eller i banken

Avtal møte

Ring 915 05555

Åpent man-søn 07-23

Ring oss

Skriv til oss

Vi svarer normalt innen 2 dager

Send e-post

Våre kontorer

Velkommen innom

Finn ditt kontor