Bedrift
Farge
seniorlan

Seniorlån

For deg over 60 år som vil ha større økonomisk frihet i hverdagen.

Lånet som hjelper deg å realisere dine drømmer

Nå kan du frigjøre noen av pengene du har spart opp i huset eller leiligheten din og få utbetalt ett større beløp som du kan bruke til det du ønsker.

Kanskje du drømmer om å reise, pusse opp boligen eller har et ønske om å hjelpe dine barn og barnebarn. Uansett hva du velger, gir Seniorlån deg muligheten til å gjennomføre det. 

Nyttig å vite

  • Har du boliglån fra før må dette innfris med beløpet du får fra Seniorlånet.
  • Du får rett til å bo i din egen bolig så lenge du ønsker.
  • Lånet forfaller først ved salg, permanent overgang til sykehjem eller bortgang.
  • Er boligens verdi lavere enn lånet ved oppgjør, dekker vi tapet.
  • Arvinger kan overta boligen ved å gjøre opp lånet.
  • Hvert år trekkes renteutgiftene fra skatten din, selv om du ikke betaler disse. Slik gir Seniorlånet en ekstra skattefordel.
  • Du kan få kundeutbytte på lånet ditt. (Kundeutbytte er overskuddsdeling og fastsettes ut fra det årlige resultatet til banken. Det er ikke garantert utbetaling hvert år.)
     

Slik får du Seniorlån 

Du kan få Seniorlån ved å besøke et av våre kontorer. Avtal møte med din rådgiver, så hjelper vi deg. Sammen finner vi løsninger som passer for deg.

Boligen må ligge i et område der boliger er definert som lett omsettelige i et normalt fungerende boligmarked. Dessverre kan dette føre til at Seniorlån ikke kan innvilges til alle som ønsker det. Tast inn ditt postnummer i kalkulatoren, så ser du! 

Priseksempel: Eff.rente 3,72%, 1 mill o/15 år, Kost 712 141kr, Tot 1 712 141kr.

Ofte stilte spørsmål om Seniorlån

Med Seniorlån kan du frigjøre deler av sparepengene dine som er bundet opp i boligen, uten å betale verken renter eller avdrag så lenge du bor der.
Enslige eller par over 60 år som eier sin egen bolig kan søke om Seniorlån. Boligen må være helt eller nesten gjeldsfri. Inntekt spiller ingen rolle, det er boligens verdi som som avgjør størrelsen på lånet. 
Renten er noe høyere enn for vanlige boliglån. Dette er for at det skal være mulig å garantere livsvarig rett til å bli boende i boligen, uten at du skal betale renter eller avdrag. Se prisliste for rentekostnader.