Bli kunde
Med forsikring fra Frende er du godt dekket når uhellet er ute!

Har du vurdert å binde renten?

Tre gode grunner til å velge fastrente

Er det lurt å binde renten? Finn ut om fastrente på boliglånet passer for deg.
Sentralbanken har varslet at styringsrenten skal opp. Du som har boliglån, bør derfor forberede privatøkonomien på økte rentekostnader, mener Petter Ø. Skarstein, rådgiver i Sparebanken Vest i Bergen. Dette har fått mange til å vurdere fastrente, forteller han.
Petter
Petter Ø. Skarstein, rådgiver i Sparebanken Vest
Med fastrente på boliglånet unngår du mulige renteøkninger i den perioden du avtaler med banken. Du kan binde renten i enten 3, 5 eller 10 år. Renten på boliglånet vil holde seg stabil i denne perioden uavhengig om styringsrenten går opp eller ned.

Her er Petters tre gode grunner til å velge fastrente

- Du slipper å bekymre deg for renteøkninger

Ønsker du økonomisk trygghet og forutsigbare utgifter kan fastrente på boliglånet være en god løsning. Til og med små rentejusteringer kan ha stor effekt på de månedlige lånekostnadene, og fastrente kan derfor regnes som en god forsikring mot endringer i rentene. 

- Du vet nøyaktig hva du skal betale hver måned

Ved å velge fastrente på boliglånet vil også terminbeløpene holde seg faste gjennom hele avtaleperioden. Du vet derfor nøyaktig hva du skal betale hver eneste måned, og du slipper å bekymre deg for økte lånekostnader i en tid fremover. 

- Når økonomien din ikke tåler en større renteoppgang

Har du et lån på 4 millioner kroner, og renten øker med 0,5 prosent, utgjør dette 20 000 kroner mer i renter i året. Spørsmålet er da om du vil kunne betjene lånet når renten øker? Hvis svaret på det er nei eller tja, så kan fastrente være et godt alternativ for deg

Du kan enkelt beregne dine lånekostnader både med dagens flytende rente, en høyere rentesats og med fastrente i vår boliglånskalkulator. Vurderer du å selge boligen din i nærmeste fremtid, anbefaler vi likevel at du beholder flytende rente på dine boliglån. 

 

Se alle priser på lån.

Sparebanken Vest

Publisert 10. aug. 2021

Personlig rådgiver

Kontakt oss

ringellerchat

Ring eller chat

Tlf 915 05555. Man - søn 07-23

radgiver

Snakk med oss

Hos oss kan du være trygg på at du får rådene og hjelpen du trenger.

FinnDittlokolkontor

Finn ditt lokalkontor

Vi er størst på Vestlandet. Se hvor du finner ditt nærmeste kontor.