Hopp til hovedinnholdet
Bli kunde
Glenn 2640x1800

Gjennom livet med Sparebanken Vest

Banken sikrer at Glen sover godt om natten

Glen Haugland er nærmest født inn i Sparebanken Vest. Og han har ingen planer om å forlate banken han fikk inn med morsmelken.
Filialen til Sparebanken Vest ligger fremdeles i bygget han husker som barn. 

– Banken på Askøy har alltid vært på Kleppestø Senter. Jeg husker jeg ble plassert på disken i banklokalet når pappa var innom for å gjøre små ærend, forteller Glen Haugland (41) og smiler: 

– Jeg har også tatt vare på et lite fysisk minne fra barndommen i banken. Det er sikkert noen som husker kenguruen med lilla hår og sparebankens logo godt synlig. Den sparebøssen har jeg fortsatt.  

Et langt og tett forhold 


Da Haugland ble voksen og fikk samboer, var det på tide å få seg et krypinn. En bank som kjente han godt, var da helt avgjørende. 
 
– Vi gikk kreativt til verks for nesten 17 år siden, og la en god del egeninnsats i oppussingsobjektet for å få lån. Da vi solgte noen år senere, hadde vi nok overskudd til å kjøpe et nytt hus, sier han og slår fast: 

– Det er ikke sikkert at jeg hadde fått en slik inngang til boligmarkedet uten at banken visste hva jeg stod for. De kjente økonomien min og inntektsutsiktene mine noen år fremover, forteller Haugland, som driver et eget elektrofirma med ni ansatte. 

Sommerparadiset 


Nylig fikk Haugland og samboeren oppfylt en gammel drøm. Fritidsbolig ved sjøen. Huset er 100 år gammelt med naust, brygge og stor tomt. Sommer- og vinterparadiset ligger ved sjøen i Ålvik, like forbi Norheimsund mot Øystese.  

– Dette er en perle for hele familien. Vi skal bade og fiske om sommeren. Om vinteren er det bare 30 minutter til Kvamskogen og under en time til Voss og Myrkdalen, sier han og trekker igjen frem det gode kundeforholdet til Sparebanken Vest: 

– Kundeforholdet og en dyktig rådgiver var helt avgjørende for at vi fikk dette til. Hadde jeg søkt via et standardisert skjema på nett, hadde jeg nok fått avslag. Det er fint å ha en rådgiver som ser hele kundeforholdet mitt og som har god innsikt i privatøkonomien min. 

Glenn
Sparebanken Vest kommer til å følge meg hele livet, sier Glen Haugland.                Foto: Ove Sjøstrøm.

En lokal lagspiller 


Haugland er opptatt av å støtte idretten og andre aktiviteter i lokalsamfunnet gjennom firmaet sitt. Det gjør også Sparebanken Vest, som de siste to årene har delt ut 390 millioner kroner til gode formål.  

– At banken min tar samfunnsansvar, betyr faktisk veldig mye for meg.  

Det er mange faktorer som gjør at Haugland  aldri har vurdert å bytte bank. 

– Det har jo vært andre banker som vil ha meg som kunde, men de har ingen tilknytning til Askøy og gir heller ikke noe til gode formål i lokalsamfunnet vårt, sier Haugland og legger til: 

– Dessuten stoler jeg på at banken gir meg de betingelsene jeg har krav på ut fra min økonomiske situasjon. Det handler om tillit.

Økonomisk buffer 


Familien Haugland har ikke bare lån. De har også bygget opp en økonomisk buffer i tilfelle en regnværsdag eller to. 

– Ja, vi sparer i fond etter råd fra banken. Det er fint å ha det litt tryggere økonomisk enn det som går inn og ut av kontoen hver måned. Da sover vi godt om natten. 

For Haugland er det også viktig med en brukervennlig bankapp. 

–  De har gode digitale tjenester for daglig bruk, men når det gjelder lån og andre større investeringer, møter jeg opp personlig for å snakke med rådgiveren min. 

Haugland og samboeren har tre barn.  

– Så da er rekruttering til Sparebanken Vest sikret?  

– Det tror jeg virkelig er i boks allerede. Samboeren er selvfølgelig kunde, og ungene får nok en konto når de vokser til. Dette er banken som kommer til å følge oss gjennom livet, avslutter Haugland.  

Boliglån tilpasset deg

  • Søk og få raskt svar
  • Vær trygg på at rådene er tilpasset deg
  • Snakk med oss på chat, telefon eller i kontor

Sparebanken Vest

Publisert 15. feb. 2021