Hopp til hovedinnholdet
Bli kunde
Morten

Boliglån for unge

Morten sikret drømmeboligen for Siri (20)

20 år gamle Siri Løland byttet bank og fikk oppfylt boligdrømmen.

Med fast jobb og litt egenkapital, trodde 20 år gamle Siri Løland fra Klepp på Jæren det skulle være en smal sak å kjøpe sitt eget lille krypinn. 

– Jeg ble litt lei av å bo hjemme hos mor og samboeren hennes. Jeg har en fin jobb og fast inntekt. Jeg blinket fort ut en liten leilighet som passet meg perfekt. Nå var det bare å søke om et boliglån, sier Siri Løland.  

Holdt på å gi opp 

Men veien mot boligdrømmen gikk ikke helt etter planen for Siri.  

– Helt ærlig så følte jeg at den forrige banken min ikke tok meg helt på alvor. Muligens la de litt for mye vekt på alderen min, sier hun og legger til: 

– Jeg følte det var en voldsom omstendelig prosess bare å komme i dialog med dem. Det var nesten så jeg ga opp hele boligdrømmen, sier hun og sukker oppgitt.

Gode råd 

Heldigvis har Siri en søster som visste råd. Hun var kunde i Sparebanken Vest, og var veldig fornøyd med servicen, forteller Siri. 

– Hun ba meg om å avtale et møte med kunderådgiver Morten Erga i banken. Det gikk overraskende fort å få en prat med ham. Det var ikke noen utenomsnakk, og han gikk rett på min økonomi og svarte raskt på hva jeg realistisk kunne forvente å få i lån. Alt ordnet seg etter den samtalen, sier Siri og slår fast: 

– Jeg ble tatt på alvor av Morten, og jeg anbefaler gjerne Sparebanken Vest. De har gode digitale løsninger, og det er lett å holde oversikten over økonomien både i mobilbanken og nettbanken.

– Jeg ble tatt på alvor av Morten, og jeg anbefaler gjerne Sparebanken Vest.
- Siri Løland
Siri Løland
– Jeg ble tatt på alvor av Morten og kom meg inn på boligmarkedet. (Foto: privat)

Glad for attesten 

Kunderådgiver Morten Erga er glad for attesten fra Siri. 

– Vi tar alle kunder på alvor, uansett livsfase. Siri er ung og førstegangskjøper, men hadde orden i egen økonomi. Vi synes det er kjekt at vi kunne hjelpe henne, og det ekstra kjekt at hun ville bli kunde hos oss.  

– Hvilke råd har du til andre førstegangskjøpere? 

– Ha en liten egenkapital før du søker boliglån. Boligsparing for ungdom (BSU) anbefaler vi alltid. Og ha ikke urealistiske forventninger til din første bolig, men gjør slik som Siri og kjøp en leilighet som passer dine behov. Med årene stiger boligen i verdi, og du kan kjøpe noe større, sier han og slår fast: 

– Det dummeste du gjør som ung er å finansiere eget forbruk på kreditt. Ikke bruk penger du ikke har. Sett heller opp en spareplan med faste månedlige trekk. 


– Liten, men perfekt 

For Siri var det å komme på plass i ny leilighet helt fantastisk. 

– Det var i grunnen ikke noe lang jakt på drømmeleiligheten etter samtalen med Morten i banken. Jeg falt for den første jeg så på. Den er liten, men helt perfekt for mine behov. Og så er det min leilighet, understreker hun før hun trekker frem beliggenheten: 

– Det fine med Klepp er at det er veldig sentralt. Det er kort vei hjem til mor, og alt jeg trenger av butikker og servicetilbud finnes i nærområdet. Og Kleppeloen som er et fint turområde, ligger like i nærheten. Bedre blir det ikke, sier den lykkelige boligeieren 

– Du er glad du hørte på rådet fra din søster? 

– Det er jeg. Og hvis noen vil ha et helt gratis råd fra meg helt til slutt, ring Sparebanken Vest hvis du er på boligjakt.

Tenker du på å kjøpe din første bolig?

  • Ekstra gode betingelser for deg som skal søke ditt første boliglån
  • Snakk med oss på chat, telefon eller i kontor
  • En rådgiver hjelper deg hele veien