Hopp til hovedinnholdet
Bli kunde
Terasseutsikt

Smart prioritering sikret Didrik drømmeutsikten

Slik sikret Didrik drømmeleiligheten

Som førstegangskjøper er det mange hindringer på veien mot drømmeboligen. Da gjelder det å snakke med en god kunderådgiver. Det gjorde 26 år gamle Didrik fra Bergen.

– Se på den utsikten! Den er nesten verdt mer enn leiligheten, sier Didrik Andreas Fosse Cuomo og smiler fornøyd. 

Han har akkurat overtatt leiligheten på Tertnes i Bergen. Fra stuen har han utsyn til innseilingen til Bergen og byfjorden. 

– Det er sentralt, og jeg har det jeg trenger i nærmiljøet. Både butikker og litt av familien er i nærheten, sier han og legger til: 

– Og den første leiligheten man kjøper vil jo som regel ha litt oppussingsbehov. Mitt prosjekt blir nok badet. Jeg planlegger å utvide litt for å få bedre plass. 

Førstegangskjøper 

Selv om Didrik hadde spart og hadde litt egenkapital, var det ingen selvfølge at han skulle sikre drømmeleiligheten. 

– Jeg hadde nok litt lite egenkapital for denne leiligheten, men jeg krysset fingrene da jeg tok kontakt med banken. 

– Ringte du? 

– Nei, jeg sendte rett og slett en mail til rådgiveren som tvillingbroren min anbefalte i Sparebanken Vest. Jeg beskrev kort hva jeg hadde i egenkapital, og fortalte hvilken leilighet jeg hadde et sterkt ønske om å kjøpe, sier Didrik som innrømmer at han var nervøs før rådgiveren tok kontakt: 

– Jeg trodde kanskje jeg hadde for lite i egenkapital. Men rådgiveren i banken tok meg på alvor fra første stund og spurte og grov. Jeg fikk et inntrykk av at han var en rådgiver som var oppriktig opptatt av å hjelpe meg, selv om jeg var en ung førstegangskjøper. 

– Start sparing nå. Når du har kjøpt din første leilighet, kan du etter hvert begynne å tenke på bil og annet forbruk.
- Didrik Andreas Fosse Cuomo
Didrik
Didrik var usikker på om han hadde nok egenkapital - banken hadde likevel troen på han. (Foto: privat)

Bruker skjønn 

Rådgiveren Didrik sendte mail til heter Petter Skarstein. 

– Jeg er utrolig glad for tilbakemeldingen fra Didrik. Og det er helt riktig at vi tar både førstegangskjøpere og kunder i andre livsfaser 100 prosent på alvor. Det er jobben vår, sier Skarstein og understreker:  

– Selv om vi har strenge utlånskrav, har vi mulighet til å vurdere andre forhold enn bare egenkapital. Det at Didrik har en fast jobb med gode lønnsutsikter, samt at han har vist evne til sparing de siste årene – gjorde at vi ønsket å strekke oss litt lenger for å hjelpe han å komme inn på boligmarkedet. Men før vi kan vurdere noe som helst, er det er viktig at du tar kontakt med oss for en prat.  

Vær fornuftig i ungdomsårene

Didrik tror hans gode kundeforhold og sparekontoen i Sparebanken Vest, var positivt for lånesøknaden.  

– I tillegg har jeg fast jobb i eget firma og en forholdsvis grei lønn for en kar på min alder. Det var nok tungen på vektskålen for min del, sier han og gir råd til andre unge som ønsker å komme inn på boligmarkedet: 

 –  Start sparing nå. Når du har kjøpt din første leilighet, kan du etter hvert begynne å tenke på bil og annet forbruk. Det er ikke lurt å ta en dyr ferie på kreditt og tro at boligdrømmen ligger og venter på deg etter ferien. 

Didrik har ingen planer om å bytte bank med det første. 

– For meg er saken ganske grei. Når banken stiller opp for meg og tar meg på alvor, da blir jeg værende. Noe annet ville jo være dumt å gjøre, sier han og avslutter:  

– Jeg har jo blitt en god kunde for Sparebanken Vest. I tillegg til det ferske boliglånet, har jeg alle forsikringene mine i Frende, som er en del av banken.

Tenker du på å kjøpe din første bolig?

  • Ekstra gode betingelser for deg som skal søke ditt første boliglån
  • Snakk med oss på chat, telefon eller i kontor
  • En rådgiver hjelper deg hele veien 

Personlig rådgiver

Kontakt oss

ringellerchat

Ring eller chat

Tlf 915 05555. Man - søn 07-23

radgiver

Snakk med oss

Hos oss kan du være trygg på at du får rådene og hjelpen du trenger.

FinnDittlokolkontor

Finn ditt lokalkontor

Vi er størst på Vestlandet. Se hvor du finner ditt nærmeste kontor.