Bedrift
Farge

Visa Smart

Ofte stilte spørsmål om Visa Smart og Visa Smart Ung

Foresatte bestiller Visa smart Ung i nettbank under Innstillinger- Min familie.  Når begge parter har e-signert kortkontrakten blir kortet satt i bestilling. Du kan også bestille Visa Smart Ung i kontor. Den ene må være med, så kan den andre fylle ut en fullmakt. Gyldig legitimasjon må tas med, også for den foresatte som eventuelt ikke er med.
Skal du opprette kundeforhold må du ta med passet ditt. 

Nei, disse kortene tilbys kun uten legitimasjon.

Nei, på disse kortene kan en ikke velge kortmotiv selv.

Beløpsgrenser Visa Electron 7-17 og Visa Smart Ung
Norge
Varekjøp
NOK 7000 per 4 dager
Minibank
NOK 1000 per 7 dager
Utland
Varekjøp
NOK 7000 per 4 dager
Minibank
NOK 7000 per 7 dager

Kortet ditt bør være på den kontoen som du får inn penger på, og som du vanligvis bruker. For personer over 18 år vil dette være en brukskonto, og for de under 18 vil det være en barne- og ungdomskonto.

Det er smart å i tillegg ha en konto som du sparer på, og som ikke har kort. Da er det enklere å skille mellom det du kan bruke og det du skal spare, enn om du har alt på én konto.

Ja, det går fint å ha flere kort.

Funksjon Visa Electron 7-17 Visa Smart/Ung Visa Classic
Betale i butikker
X
X
X
Ta ut penger i minibank
X
X
X
Brukes i utlandet
X*
X
X
Dekningskontroll
X
X
 
Netthandel  
X
X
Kontaktløst  
X
 
Legitimasjon
X
 
X
Valgfritt kortmotiv
X
 
X

* Kan brukes på steder merket «Visa Electron».

Kortet har en antenne som ikke trenger fysisk kontakt med betalingsterminalen for å virke. Alt du trenger å gjøre er å holde lommeboken inntil terminalen til du hører et signal for at betalingen er ok.

Denne funksjonen virker kun på beløp under 200 kr. 

Vi mener at dette kortet er minst like sikkert: Når du ikke taster koden like ofte som på vanlige kort vil det også være færre sjanser for f.eks lommetyver å observere koden før de stjeler kortet. Uten kode får de kun brukt kortet opp til ca kr. 1000 og maks kr. 200 pr. gang.

For at løsningen skal være sikker nok er det lagt inn en regel som forteller kortet at du må taste kode ved noen anledninger.

På denne måten vil en spare tid hver gang en skal handle småting, samtidig som at sikkerheten er ivaretatt ved at ingen kan misbruke kortet på store beløp dersom kortet havner i hendene på uvedkommende.

Noen nettbutikker tillater ikke handel med personer under 18 år. Hovedforklaringen til dette er at lover og regler gjør det enklere for nettbutikkene å handle med myndige personer. Dette har altså dessverre ikke noe å gjøre med verken kort eller bank.

Dersom du har fått feilmelding på grunn av kortet, eller vet at du skulle kunne betale med kortet i nettbutikken men likevel ikke får betalt: Kontakt Kundeservice på mail, telefon eller chat.

Dette er regulert i kortavtalen, og her gjelder det samme som for andre kort: Dersom ikke du har vært uaktsom, så er det som regel banken som må dekke beløpet som er misbrukt.

Det tar vanligvis én uke.

Ring oss - 915 05555

Åpent man-søn 07-23.

Våre kontorer

Skriv til oss

Send oss en e-post.

Send e-post