Bedrift
Farge

Barnekort og Ungdomskort

Ofte stilte spørsmål om Barnekort og Ungdomskort 

Foresatte bestiller Ungdomskort i app eller nettbanken sin under Innstillinger - Min familie.  Når begge foreldrene dine har godkjent bestillingen ved å signere elektronisk blir kortet satt i bestilling. Du kan også bestille Ungdomskort kontor. Den ene foresatte må være med, så kan den andre fylle ut en fullmakt. Gyldig legitimasjon må tas med, også for den foresatte som eventuelt ikke er med. Husk å ta med passet ditt.

Ja, du velger selv om kortet skal være med eller uten legitimasjon. Kort uten legitimasjon kan bestilles av foreldre under Min familie i mobil- og nettbanken. Ønsker du legitimasjon, må du komme innom et av våre kontorer med pass sammen med en av vergene dine.

Nei, på disse kortene kan en ikke velge kortmotiv selv.

Beløpsgrenser  Barnekort og Ungdomskort
Norge
Varekjøp
NOK 7000 per 4 dager
Minibank
NOK 1000 per 7 dager
Utland
Varekjøp
NOK 7000 per 4 dager
Minibank
NOK 7000 per 7 dager

Kortet ditt bør være på den kontoen som du får inn penger på, og som du vanligvis bruker. For personer over 18 år vil dette være en brukskonto, og for de under 18 vil det være en barne- og ungdomskonto.

Det er smart å i tillegg ha en konto som du sparer på, og som ikke har kort. Da er det enklere å skille mellom det du kan bruke og det du skal spare, enn om du har alt på én konto.

Ja, det går fint å ha flere kort.

Funksjon Barnekort Ungdomskort  Ungdomskort med legitimasjon Bankkort (over 18 år)
Betale i butikker
X
X
 X
X
Ta ut penger i minibank
X
X
 X
X
Brukes i utlandet
 X*
X
 X
X
Dekningskontroll
X
X
 X  
Netthandel  
X
 X
X
Kontaktløst  
X
 X X
Legitimasjon
 
          X  X
X
Valgfritt kortmotiv
X
   
X

* Kan brukes på steder merket «Visa Electron».

Kortet har en antenne som ikke trenger fysisk kontakt med betalingsterminalen for å virke. Alt du trenger å gjøre er å holde lommeboken inntil terminalen til du hører et signal for at betalingen er ok. Betaler du kontaktløst, kalles det å teppe.

Denne funksjonen virker kun på beløp under 400 kr. 

Vi mener at dette kortet er minst like sikkert: Når du ikke taster koden like ofte som på vanlige kort vil det også være færre sjanser for f.eks lommetyver å observere koden før de stjeler kortet. Uten kode får de kun brukt kortet opp til ca kr. 1000 og maks kr. 500 pr. gang.

Så lenge du ikke handler for mer enn 500 kroner trenger du ikke taste inn kode. For at løsningen skal være sikker nok, er det likevel lagt inn en regel som gjør at du må taste koden ved noen anledninger.

Slik vil du spare tid hver gang du skal handle småting. Samtidig er sikkerheten ivaretatt ved at ingen kan misbruke kortet på store beløp dersom kortet havner i hendene på uvedkommende.

Noen nettbutikker tillater ikke handel med personer under 18 år. Hovedforklaringen til dette er at lover og regler gjør det enklere for nettbutikkene å handle med myndige personer. Dette har altså dessverre ikke noe å gjøre med verken kort eller bank.

Dersom du har fått feilmelding på grunn av kortet, eller vet at du skulle kunne betale med kortet i nettbutikken men likevel ikke får betalt: Kontakt Kundeservice på mail, telefon eller chat.

Dette er regulert i kortavtalen, og her gjelder det samme som for andre kort: Dersom ikke du har vært uaktsom, så er det som regel banken som må dekke beløpet som er misbrukt.

Det tar vanligvis én uke.

Avtal møte

Møt oss på telefon eller i banken

Avtal møte

Ring eller chat

Tlf 915 05555. Man-søn 07-23

Logg inn og chat

Skriv til oss

Vi svarer normalt innen 2 dager

Send e-post

Våre kontorer

Velkommen innom

Finn ditt kontor