Bedrift
Farge

Visa Smart Ung

Ofte stilte spørsmål om Visa Smart Ung

Begge foresatte må godkjenne at du får deg Visa Smart Ung. Den ene må være med, så kan den andre fylle ut en fullmakt. Husk uansett at gyldig legitimasjon for alle må tas med (også den foresatte som eventuelt velger å ikke være med)! For deg som skal opprette kundeforholdet må du ta med passet ditt.

Dersom du er over 18 år må du møte opp på et av våre kontorer. Husk pass!

Dersom du er under 18 år må foresatte være med til banken. Én av de foresatte kan utstede en fullmakt i stedet for å møte opp. Husk å ta med passet ditt! Foresatte kan ta med annen gyldig legitimasjon.

Kortet ditt bør være på den kontoen som du får inn penger på, og som du vanligvis bruker. For personer over 18 år vil dette være en brukskonto, og for de under 18 vil det være en barne- og ungdomskonto.

Det er smart å i tillegg ha en konto som du sparer på, og som ikke har kort. Da er det enklere å skille mellom det du kan bruke og det du skal spare, enn om du har alt på én konto.

For at løsningen skal være sikker nok er det lagt inn en regel som forteller kortet at du må taste kode ved noen anledninger.

På denne måten vil en spare tid hver gang en skal handle småting, samtidig som at sikkerheten er ivaretatt ved at ingen kan misbruke kortet på store beløp dersom kortet havner i hendene på uvedkommende.

Beløpsgrenser Visa Electron 7-17 og Visa Smart Ung
Norge
Varekjøp
NOK 7000 per 4 dager
Minibank
NOK 1000 per 7 dager
Utland
Varekjøp
NOK 7000 per 4 dager
Minibank
NOK 7000 per 7 dager
Kortet har en antenne som ikke trenger fysisk kontakt med betalingsterminalen for å virke. Alt du trenger å gjøre er å holde lommeboken inntil terminalen til du hører et signal for at betalingen er ok.

Ja, det går fint å ha flere kort.

Vi mener at dette kortet er minst like sikkert: Når du ikke taster koden like ofte som på vanlige kort vil det også være færre sjanser for f.eks lommetyver å observere koden før de stjeler kortet. Uten kode får de kun brukt kortet opp til ca kr. 1000 og maks kr. 200 pr. gang.

Dette er utløpsdatoen; altså når kortet ditt går ut på dato. I dette tilfellet må kortet byttes innen juni 2016. Du kan bruke det til og med mai. Vi har kontroll på denne datoen, og sender deg et nytt kort i god tid før dette.

Funksjon Visa Electron 7-17 Visa Smart/Ung Visa Classic
Betale i butikker
X
X
X
Ta ut penger i minibank
X
X
X
Brukes i utlandet
X*
X
X
Dekningskontroll
X
X
 
Netthandel  
X
X
Kontaktløst  
X
 
Legitimasjon
X
 
X
Valgfritt kortmotiv
X
 
X

* Kan brukes på steder merket «Visa Electron».

Dette er regulert i kortavtalen, og her gjelder det samme som for andre kort: Dersom ikke du har vært uaktsom, så er det som regel banken som må dekke beløpet som er misbrukt.

Noen nettbutikker tillater ikke handel med personer under 18 år. Hovedforklaringen til dette er at lover og regler gjør det enklere for nettbutikkene å handle med myndige personer. Dette har altså dessverre ikke noe å gjøre med verken kort eller bank.

Dersom du har fått feilmelding på grunn av kortet, eller vet at du skulle kunne betale med kortet i nettbutikken men likevel ikke får betalt: Kontakt Kundeservice på mail, telefon eller chat.

Det tar vanligvis én uke.

Nei, på disse kortene kan en ikke velge kortmotiv selv.

Nei, disse kortene tilbys kun uten legitimasjon.

Det er mulig, men alle betalingsterminaler må imidlertid være knyttet til en konto, så det skal være enkelt å spore opp hvem som har svindlet. (Vi kan da spore kontonummeret som dukker opp på transaksjonsoversikten til kortet ditt).

Ring oss - 915 05555

Åpent man-søn 07-23.

Våre kontorer

Skriv til oss

Send oss en e-post.

Send e-post