Bedrift
Farge

Vipps

Ofte stilte spørsmål om Vipps for barn under 15 år

Ja, Vipps har beløpsgrenser. De som er under 15 år kan motta inntil 50 000 kroner per år og sende opptil 25 000 per år.

Vipps jobber med å tilrettelegge for at foreldre kan tilpasse beløpsgrensene.

Når barnet fyller 15 år får han eller hun mulighet til å opprette en fullverdig Vipps uten foreldrekontroll. For å opprette en ny profil må en forelder først gå inn og slette barnets profil i sin app.

Beløpsgrensene for de mellom 15 og 18 år er annerledes enn for myndige personer over 18 år.  De mellom 15 og 18 år kan selv øke beløpsgrensene ved å identifisere seg med BankID eller BankID på mobil.

Det er du som forelder som aktiverer Vipps for barnet ditt. Pass på at du har siste versjon av Vipps. Under «Profil» starter du registreringen ved å trykke på «Legg til barn». Du trenger barnets mobiltelefonnummer og bankkonto for å fullføre registeringsprosessen, og barnet må også være involvert for å opprette sin profil.

Barnet må også ha lastet ned siste versjon av Vipps på på sin mobil. Den andre forelderen blir varslet per sms om opprettelsen av barneprofilen.

For å få fullt innsyn i transaksjonene til barnet ditt må du se på transaksjonshistorikken på barnets konto, i nettbanken din. Der ser du også hvilke meldinger som sendes med transaksjonene. 

Barn kan vippse til andre venner og familie dersom begge foreldre godkjenner det på forhånd. Dette gjør dere ved å huke av «La barnet ditt vippse andre» i innstillingene dine. Velg «Profil», trykk på «Ditt barn» og skru på knappen «La barnet ditt vippse andre».

Begge foreldre må ha skrudd på dette i sin Vipps for at barnet får lov til å sende penger til andre. Du som forelder kan når som helst skru av muligheten til å vippse andre.

Vipps henter informasjon om foreldre-barn-relasjoner fra Folkeregisteret, men har ikke hjemmel til å få tilgang til taushetsbelagt informasjon om endringer i foreldreansvaret. Det vil derfor være visse tilfeller der Vipps ikke støtter opprettelse av en profil for en under 15 år.

Ta kontakt med Vipps på tlf. 22482800.

Begge foreldre må ha en aktiv Vipps-profil for å opprette en profil for en under 15 år. Det innebærer at barnets profil slettes hvis en eller begge foreldrene sletter sin profil.

  • Begge foreldre må ha en aktiv Vipps-profil.
  • Begge foreldre må være identifisert i Vipps med BankID eller BankID på mobil.
  • Den under 15 år må ha en norsk bankkonto i sitt navn.
  • Den under 15 år må ha et norsk mobilnummer.

Avtal møte

Møt oss på telefon eller i banken

Avtal møte

Ring eller chat

Tlf 915 05555. Man-søn 07-23

Logg inn og chat

Skriv til oss

Vi svarer normalt innen 2 dager

Send e-post

Våre kontorer

Velkommen innom

Finn ditt kontor