Bedrift
Farge

Seniorlån

Her finner du mest stilte spørsmål om Seniorlån

Med Seniorlån kan du frigjøre deler av sparepengene dine som er bundet opp i boligen, uten å betale verken renter eller avdrag så lenge du bor der.
Enslige eller par over 60 år som eier sin egen bolig kan søke om Seniorlån. Boligen må være helt eller nesten gjeldsfri. Inntekt spiller ingen rolle, det er boligens verdi som som avgjør størrelsen på lånet. 
Renten er noe høyere enn for vanlige boliglån. Dette er for at det skal være mulig å garantere livsvarig rett til å bli boende i boligen, uten at du skal betale renter eller avdrag. Se prisliste for rentekostnader. 
Noen ønsker å pusse opp, nedbetale gjeld eller gi forskudd på arv, mens andre bare ønsker en større frihet i hverdagen.
Lånet, inklusive renter, tilbakebetales ved flytting eller bortgang.

Banken garanterer din rett til å bo i boligen frem til du flytter permanent på sykehjem eller går bort. For ektepar gjelder garantien for lengstlevende. (Gjenlevende ektefelle eller registrert partner må ha rett til å sitte i uskiftet bo for å kunne bli boende).

Når begge er borte eller har permanent opphold på sykehjem, må boligen selges (normalt innen ett år) og lånet innfris. Dersom boligens verdi er høyere enn lånesaldo, får arvingene differansen. Dersom lånet er høyere enn verdien på boligen, dekker banken tapet.

Har du gjeld på boligen din må du bruke Seniorlånet til å dekke resterende boliglån. Er gjelden større enn det er mulig å dekke med Seniorlån, kan vi se på andre løsninger sammen. 

 

Dersom du skulle ønske å flytte etter å ha inngått avtale om Seniorlån, kan avtalen overføres til den nye boligen såfremt bankens sikkerhet er like god.
Ja. Du har mulighet til å innfri lånet når du måtte ønske.  

Avtal møte

Møt oss på telefon eller i banken

Avtal møte

Ring 915 05555

Åpent man-søn 07-23

Ring oss

Skriv til oss

Vi svarer normalt innen 2 dager

Send e-post

Våre kontorer

Velkommen innom

Finn ditt kontor