Bedrift
Farge

Vi lanserer kundeutbytte

Ofte stilte spørsmål om kundeutbytte

Alle Sparebanken Vest-kunder som har hatt innskudd og/eller lån minst én dag i regnskapsåret 2019 kvalifiserer til å få kundeutbytte i 2020. Det gjelder også bedriftskunder, lag og foreninger.
Maksbeløpet for kundeutbytte per person vil være 8 000 kroner. Da må du minst ha 2 millioner kroner i lån i Sparebanken Vest, og minst 2 millioner kroner på sparekonto. Nedre grense for å få kundeutbytte er 100 kroner utbetalt. 
Ja, som kunde må du skatte av den utbetalte summen. Kundeutbyttet beskattes med skattesatsen for alminnelig inntekt.
Ja, maks utbetaling per ektepar eller samboerpar er 16 000 kroner. For at en familie skal oppnå maks utbetaling, må dere til sammen ha 4 millioner kroner i lån og 4 millioner kroner i innskudd. Samlet kundeutbytte for lån vil bli utbetalt til hovedlåntaker. 
Hvis du har blitt kunde i løpet av året, vil beregnet kundeutbytte være basert på hvor lenge du har vært kunde. En ny kunde fra 30. juni vil for eksempel oppnå 50 prosent av maks beløp.
Ja. Utbetalt kundeutbyttet er basert på hvor lenge du har vært kunde. Hvis du har vært kunde i seks av tolv måneder i løpet av gjeldende år, får du utbetalt 50 % av det som totalt er mulig å oppnå for deg.
Nei, kundeutbytte vil gjelde for lån og innskudd i banken, og ikke andre produkter.
Det er fordi kundeutbytteordningen skal være for folk flest og ikke bare dem som har masse sparepenger på konto eller store lån.
Kundeutbytte beregnes på aktuelt lån og innskudd i den perioden du har vært kunde.
Lånekunder bidrar også til bankens resultat i form av rentene som de betaler på sitt lån. Derfor har de krav på kundeutbytte så vel som sparekundene. Dette følger også av regulatoriske krav.
Vi vurderer hele tiden hvordan vi på best mulig måte kan bruke utbyttet fra samfunnskapitalen vår slik at det kommer kunder, eiere og samfunnet ellers til gode. Forhåpentligvis vil de lojale kundene våre sette pris på å få kundeutbytte og vi er også glade for å kunne fortsette å være en betydelig økonomisk bidragsgiver som kan være med på å styrke lokalsamfunn og verdiskaping på Vestlandet.
Det er mange faktorer som spiller inn når vi fastsetter utlånsrente og innskuddsrente og Sparebanken Vest skal være konkurransedyktig på renter og blant de beste bankene på egenkapitalavkastning. Uavhengig av om renten går opp eller ned så ønsker å vi å gi utbytte til kundene våre, og den gode nyheten er at det faktisk kan utgjøre en reell forskjell på 0,2%-poeng på lånerenten! Det vil si – hvis et samboerpar har et boliglån med utlånsrente på 3,14%, vil den reelle renten utgjøre 2,94% når man regner inn effekten av kundeutbytte.
Nei, du kan ikke regne ut dette selv. Utbyttet er basert på bankens resultat og daglig saldo gjennom hele året for både innskudd og lån. 
Vi vil starte prosessen med utbetaling i april/mai hvert år og regner med at de fleste kunder har pengene på konto i begynnelsen av mai.
Nei, på ingen måte! Her blir det både i pose og sekk. Hadde vi hatt ordningen med kundeutbytte allerede, ville den totale potten til kundeutbytte i 2019 for regnskapsåret 2018 vært på drøye 300 millioner kroner. Da hadde banken fremdeles hatt 150 millioner til Vestlandsutbytte (gaver), som er på nivå med de siste årenes utbetalinger.

Avtal møte

Møt oss på telefon eller i banken

Avtal møte

Ring 915 05555

Åpent man-søn 07-23

Ring oss

Skriv til oss

Vi svarer normalt innen 2 dager

Send e-post

Våre kontorer

Velkommen innom

Finn ditt kontor