Bedrift
Farge

Koronavirus og uro på børsene

Koronaviruset har ført til mye usikkerhet blant kunder og bedrifter. I tillegg har det vært et stort oljeprisfall på børsen. Her har vi samlet noen ofte stilte spørsmål.

Avdragsfrihet

Vi vet at mange av dere kjenner på usikkerhet rundt egen arbeidssituasjon og vil gjerne bidra til at kundene våre skal føle seg tryggere. Derfor tilbyr vi tre måneders avdragsfrihet på boliglån, for privatkundene våre som permitteres.I tillegg kan du søke om avdragsfrihet i én måned under Mine lån i nettbanken eller i appen. 

Du betaler da renter og kostnader på lånet, men slipper avdragene. For en avdragsfri måned betaler du en kostnad på 250 kroner og ved 3 måneder betaler du 600 kroner. Vær oppmerksom på at den totale kostnaden på lånet øker dersom du har avdragsfrie perioder.

Avdragsfrihet innebærer at du kun betaler månedlige rentekostnader og omkostninger i en periode.  Du betaler altså ikke avdrag på lånet.
 
Avdragsfrihet kan være en god løsning dersom du får lavere inntekt en periode. Vær oppmerksom på at rentene løper i den avdragsfrie perioden. De totale kostnadene på lånet øker derfor når du utsetter å betale avdrag.
Alle kunder kan enkelt søke om avdragsfrihet i én måned under Mine lån i nettbanken eller i appen. Er du permittert og trenger å utvide perioden, er det bare å kontakte oss.
Dersom du har forfallsdato innen de fem neste dagene, vil avdragsfritaket gjelde først fra neste forfall (mnd.)
For en avdragsfri måned betaler du en kostnad på 250 kroner og ved 3 måneder betaler du 600 kroner. Renten løper som vanlig, men du slipper avdragene på lånet. Vær oppmerksom på at den totale kostnaden på lånet øker dersom du har avdragsfrie perioder.

Fond

For mange oppleves det som skremmende at sparepengene du har plassert i fond raser i verdi. Men det er det viktig å huske på at nettopp ved å fortsette de månedlige sparingene i spareavtalen, også i urolige tider, kan du forvente å få høy avkastning på sparepengene over tid. Når aksjemarkedet har falt mye og det ser som verst ut i nyhetsbildet, får du flere aksjeandeler for samme pris. Å gå inn etter en slik korreksjon gir et veldig godt grunnlag for langsiktig sparing.
Du kan enkelt selge og kjøpe fond i nettbanken under Sparing- Fondshandel.

Å selge i turbulente tider på ukjent kurs kan bety at kursene svinger mye fra dag til dag. Dette kan ha stor betydning på oppgjøret ditt.
Estimert verdi i dag er basert på sist tilgjengelige kurs. Den estimerte verdien på fondet kan bli betydelig lavere dersom kursen går mye ned frem til ordren blir behandlet. Normalt blir ordrer behandlet neste virkedag.

Les våre tips til hva man skal gjøre med sparingen når det stormer i markedet. Les vår artikkel her
Det er ikke alltid smart å selge fondene sine når børsene har falt mye. Les disse beroligende rådene dersom du er usikker på hva du skal gjøre med sparingen din.

Forsikring

Reiseforsikringen dekker avbestilling av alle private utenlandsreiser med avreise mellom 14.mars og 14.april. Her finner du oppdatert informasjon om koronaviruset og hva reiseforsikringen dekker.

Verdens helseorganisasjon (WHO) erklærte pandemi 11. mars. For påbegynte reiser gjelder reiseforsikringen i seks uker fra denne datoen.  

Myndighetene har oppfordret nordmenn til å reise hjem. Derfor har vi utvidet dekning for evakuering/tidlig hjemreise fram til 21. mars, uavhengig av opprinnelig tidspunkt for hjemreise. Reiseforsikringen dekker avbestilling av alle private utenlandsreiser med avreise i tidsperioden 12. mars til 14. april.

Se oppdaterte vilkår for reiseforsikringen her

Andre spørsmål

Vi har åpnet en egen hjelpetelefon for små- og mellomstore bedriftskunder som trenger hjelp til å finne gode løsninger i samarbeid med banken, på grunn av koronaviruset og de urolige markedsforholdene. Bedrifter som er bekymret for økonomien kan ringe oss fra 08.00-16.00 på nummer 55 21 78 59. Finn ut mer her
Dersom du har midlertidige betalingsproblemer anbefales avdragsfrihet fremfor refinansiering. Ved varige betalingsproblemer kan det være en løsning å refinansiere lånet til lengre løpetid.

Avtal møte

Møt oss på telefon eller i banken

Avtal møte

Ring eller chat

Tlf 915 05555. Man-søn 07-23

Logg inn og chat

Skriv til oss

Vi svarer normalt innen 2 dager

Send e-post

Våre kontorer

Velkommen innom

Finn ditt kontor