Bedrift
Farge

BSU

Ofte stilte spørsmål om Boligsparing for unge (BSU)

Ja, men de må ha egen skattbar inntekt for å oppnå skattefradrag og sparebeløpet er begrenset til totalt kr. 300.000 + renter.

Du kan velge å avslutte kontoen når som helst, og på den måten ta ut hele det oppsparte beløpet. Beløpet kan da bare benyttes til boligformål. Er du usikker på  du kan bruke pengene til det formålet du har tenkt, kan du ta kontakt med ditt likningskontor. De vil gi deg svar på dette slik at du ikke risikerer å måtte tilbakebetale skattefordelene du har fått. 

Alt du setter inn på BSU i løpet av et kalenderår, kan du ta ut igjen samme år. Dette gjør du selv i nettbanken eller mobilbanken.

Nei, uansett om du har brukt pengene til boligformål eller valgt å bryte kontrakten, vil du ikke ha mulighet til å opprette ny BSU.

Det oppsparte beløpet på BSU skal brukes på boligkjøp eller nedbetaling av boliglån.

Man må ha fylt 13 år for å opprette en BSU, men det er likevel lurt å vente med å spare i BSU til du begynner å betale skatt, slik at du får utnyttet skattefordelen. Er du ikke fylt 18 år må kontoen opprettes sammen med foreldre/verge. Du kan spare og kreve skattefradrag til og med det året du fyller 33 år, eller til du begynner å bruke de oppsparte midlene.

Ja, det kan du. Om du har mulighet til å fortsette BSU-sparingen, så kan det være lurt. Du vil fremdeles få bankes beste innskuddsrente og skattefradrag. Dersom du har tatt ut en del av det oppsparte beløpet kan du ikke fortsette å spare.

Nei, du kan bare bruke BSU - midlene på en bolig du har kjøpt etter at BSU - kontoen ble opprettet.

Ønsker du å se saldo (alt du har spart til sammen) går du inn på «Velg» og deretter «Se detaljer» i nedtrekksmenyen.

 

 

Du kan gjøre dette selv både i mobilbanken og i nettbanken.

Sparing i BSU gir en svært fordelaktig rente på pengene dine, samt at du får skattelette fra staten på 20% av det oppsparte beløpet inneværende år. Dette forutsetter at du har skattet minst tilsvarende beløp samme år. Det vil si at dersom du sparer maksbeløpet på 25.000,- vil du isolert sett få tilbake 5.000,- på skatten.

Du kan spare inntil 25.000,- pr. år. Total sparing kan ikke overstige 300.000,- pluss renter.

Ring oss - 915 05555

Åpent man-søn 07-23.

Våre kontorer

Skriv til oss

Send oss en e-post.

Send e-post