Bedrift
Farge

BSU

Ofte stilte spørsmål om Boligsparing for unge (BSU)

Du kan åpne BSU konto i mobilbanken og i nettbank. Velg Konto - Åpne konto 

Åpne BSU konto her

Dersom du er mellom 15-18 år kan du du opprette BSU konto selv i nettbank / mobilbank.

Sparing i BSU gir en svært fordelaktig rente på pengene dine, samt at du får skattelette fra staten på 20% av det oppsparte beløpet inneværende år. Dette forutsetter at du har skattet minst tilsvarende beløp samme år. Det vil si at dersom du sparer maks beløpet på 27.500,- vil du få tilbake 5.500,- på skatten.

Man må ha fylt 13 år for å opprette en BSU, men det er likevel lurt å vente med å spare i BSU til du begynner å betale skatt, slik at du får utnyttet skattefordelen. Du kan spare og kreve skattefradrag til og med det året du fyller 33 år, eller til du begynner å bruke de oppsparte midlene.

Du kan spare inntil 27.500,- pr. år. Total sparing kan ikke overstige 300.000,- ekskludert renter.

Ja, men de må ha egen skattbar inntekt for å oppnå skattefradrag og sparebeløpet er begrenset til totalt kr. 300.000 + renter.

Du kan velge å avslutte kontoen når som helst, og ta ut hele det oppsparte beløpet. Beløpet kan bare benyttes til boligformål. Er du usikker på om du kan bruke pengene til det formålet du har tenkt, kan du ta kontakt med ditt likningskontor. De vil gi deg svar på dette slik at du ikke risikerer å måtte tilbakebetale skattefordelene du har fått. 

Alt du setter inn på BSU i løpet av et kalenderår, kan du ta ut igjen samme år. Dette gjør du selv i nettbanken eller mobilbanken.
Velger du å avslutte BSU må du sende oss en melding fra nettpostkassen din i app eller nettbank.

Fra 2021 vil du ikke få skattefordel dersom du kjøper ny bolig. Om du har mulighet til å fortsette BSU-sparingen, så kan det være lurt. Du vil fremdeles få bankens beste innskuddsrente. Dersom du har tatt ut en del av det oppsparte beløpet kan du ikke fortsette å spare.

Du bør beholde kontoen til januar det året året du fyller 34 år for å nyttiggjøre deg av det siste året med skattefradrag. Fra det året du fyller 34 år kan du ikke sette inn mer penger på BSU- kontoen.
Ja, det kan du. Regjeringen har vedtatt at man fra og med 1. juli 2021 kan bruke oppstarte BSU-midler på oppussing, vedlikehold og påbygging av egen bolig. Vedtaket har virkning fra og med 1. januar 2021, noe som betyr at du kan bruke BSU-midlene til arbeid som er gjort på egen bolig fra denne datoen.

Nei, uansett om du har brukt pengene til boligformål eller valgt å bryte kontrakten, vil du ikke ha mulighet til å opprette ny BSU.

Ja, dersom anskaffelsen av garasjen skjer innen fem år etter boligkjøpet. Garasjen må være tilknyttet boligen.

Ønsker du å se saldo (alt du har spart til sammen) går du inn på «Velg» og deretter «Se detaljer» i nedtrekksmenyen.

 

 

Avtal møte

Møt oss på telefon eller i banken

Avtal møte

Ring eller chat

Tlf 915 05555. Man-søn 07-23

Logg inn og chat

Skriv til oss

Vi svarer normalt innen 2 dager

Send e-post

Våre kontorer

Velkommen innom

Finn ditt kontor