Bedrift
Farge

BSU

Ofte stilte spørsmål om Boligsparing for unge (BSU)

Du kan åpne BSU konto i mobilbanken og i nettbank. Velg Konto - Åpne konto 

Åpne BSU konto her

Dersom du er mellom 15-18 år kan du du opprette BSU konto selv i nettbank / mobilbank.

Sparing i BSU gir en svært fordelaktig rente på pengene dine, samt at du får skattelette fra staten på 20% av det oppsparte beløpet inneværende år. Dette forutsetter at du har skattet minst tilsvarende beløp samme år. Det vil si at dersom du sparer maks beløpet på 25.000,- vil du isolert sett få tilbake 5.000,- på skatten.

Man må ha fylt 13 år for å opprette en BSU, men det er likevel lurt å vente med å spare i BSU til du begynner å betale skatt, slik at du får utnyttet skattefordelen. Du kan spare og kreve skattefradrag til og med det året du fyller 33 år, eller til du begynner å bruke de oppsparte midlene.

Du kan spare inntil 25.000,- pr. år. Total sparing kan ikke overstige 300.000,- pluss renter.

Ja, men de må ha egen skattbar inntekt for å oppnå skattefradrag og sparebeløpet er begrenset til totalt kr. 300.000 + renter.

Du kan velge å avslutte kontoen når som helst, og ta ut hele det oppsparte beløpet. Beløpet kan bare benyttes til boligformål. Er du usikker på om du kan bruke pengene til det formålet du har tenkt, kan du ta kontakt med ditt likningskontor. De vil gi deg svar på dette slik at du ikke risikerer å måtte tilbakebetale skattefordelene du har fått. 

Alt du setter inn på BSU i løpet av et kalenderår, kan du ta ut igjen samme år. Dette gjør du selv i nettbanken eller mobilbanken.
Velger du å avslutte BSU må du kontakte kundeservice på chat i mobilbank/ nettbank eller via telefon 915 05555. 

Ja, det kan du. Om du har mulighet til å fortsette BSU-sparingen, så kan det være lurt. Du vil fremdeles få bankens beste innskuddsrente og skattefradrag. Dersom du har tatt ut en del av det oppsparte beløpet kan du ikke fortsette å spare.

Du bør beholde kontoen til januar det året året du fyller 34 år for å nyttiggjøre deg av det siste året med skattefradrag. Fra det året du fyller 34 år kan du ikke sette inn mer penger på BSU- kontoen.

Nei, uansett om du har brukt pengene til boligformål eller valgt å bryte kontrakten, vil du ikke ha mulighet til å opprette ny BSU.

Det oppsparte beløpet på BSU skal brukes på boligkjøp eller nedbetaling av boliglån.

Ønsker du å se saldo (alt du har spart til sammen) går du inn på «Velg» og deretter «Se detaljer» i nedtrekksmenyen.

 

 

Avtal møte

Møt oss på telefon eller i banken

Avtal møte

Ring 915 05555

Åpent man-søn 07-23

Ring oss

Skriv til oss

Vi svarer normalt innen 2 dager

Send e-post

Våre kontorer

Velkommen innom

Finn ditt kontor