Bedrift
Farge

Bilforsikring fra Frende

Har du som Sparebanken Vest-kunde bilforsikring i Frende? Her finner du svar på dine spørsmål.

Ofte stilte spørsmål om bilforsikring

Årsavgiften, som du tidligere har fått egen faktura på, heter nå «trafikkforsikringsavgift». Denne kreves inn av forsikringsselskapet hvor bilen er forsikret.

Derfor vil du oppleve at bilforsikringen din har steget pris. Samtidig vil da årsavgiften slik du kjenner den falle bort.

Forsikringsselskapene vil kreve inn trafikkforsikringsavgift samtidig med forsikringspremien i like mange terminer som premien innbetales. Ved 12 terminer vil avgiften bli fordelt utover hele året.

Hva koster trafikkforsikringsavgiften? 

Trafikkforsikringsavgiften er lik uavhengig av hvilket forsikringsselskap som benyttes, og kommer i tillegg til forsikringspremien. Forsikringsselskapene skal kreve inn eksakt samme avgift fra kundene som selskapene betaler videre til staten. Avgiften vil bli tydelig merket på fakturaer med en egen ordrelinje som benevnes Trafikkforsikringsavgift til staten.

Mer informasjon om trafikkforsikringsavgiften finner du på Trafikkforsikringsforeningen sine nettsider.

Hvis du eier et registrert kjøretøy uten gyldig trafikkforsikring (ansvarsforsikring), får du fra 1. mars 2018 et gebyr for hver dag kjøretøyet er uforsikret.

Dette gebyret er det Trafikkforeningsforeningen (TFF) som krever inn.

Dersom du har mottatt gebyr (dagbøter) og har spørsmål i denne forbindelse - se TFFs nettsted for mer informasjon.

» Gebyr for uforsikrede kjøretøy (TFF.no - ekstern lenke, åpnes i nytt vindu)

Dersom du har delkasko eller kaskoforsikring på bilen og får driftsstopp, kan du ringe telefon 55 15 39 99. Du må betale en egenandel. I forsikringsavtalen din i nettbanken finner du mer informasjon og veihjelpsbevis med alle kontaktopplysningene. Dette beviset er det lurt å ha liggende i bilen.

Ved kjøring utenfor de nordiske land, bør en ha med ”Grønt kort” som er et internasjonalt forsikringsbevis. I de fleste land i Europa er dette kortet ikke lenger påbudt, men opplysningene som er gitt på kortet, vil forenkle saksbehandlingen hvis uhellet er ute. Ta kontakt med oss dersom du har behov for grønt kort.

Når du har bilforsikring som inkluderer leiebil, får du dekket leiebil så lenge bilen din står på verksted etter en erstatningsmessig skade, uansett hvor lang tid det tar å reparere bilen.

Ved skade som skyldes påkjørsel av dyr som går løse på veien, og påkjørsel omgående er meldt i fra til politi eller viltnemnda på stedet, reduseres den avtalte egenandel med kr 4 000. Slik skade gir heller ikke bonustap.
For bil og motorsykkel minst 30 år.
Vi tar vare på bonusen din i 3 år. 
Vi sender bonusforespørsel til ditt tidligere selskap, og får overført bonusen derfra til din nye forsikring hos oss.

Ring oss - 915 05555

Åpent man-søn 07-23.

Våre kontorer

Skriv til oss

Send oss en e-post.

Send e-post