Bedrift
Farge

Bilforsikring fra Frende

Har du som Sparebanken Vest-kunde bilforsikring i Frende? Her finner du svar på dine spørsmål.

Ofte stilte spørsmål om bilforsikring

Årsavgiften, som du tidligere har fått egen faktura på, heter nå «trafikkforsikringsavgift». Denne kreves inn av forsikringsselskapet hvor bilen er forsikret.

Derfor vil du oppleve at bilforsikringen din har steget pris. Samtidig vil da årsavgiften slik du kjenner den falle bort.

Forsikringsselskapene vil kreve inn trafikkforsikringsavgift samtidig med forsikringspremien i like mange terminer som premien innbetales. Ved 12 terminer vil avgiften bli fordelt utover hele året.

Hva koster trafikkforsikringsavgiften? 

Trafikkforsikringsavgiften er lik uavhengig av hvilket forsikringsselskap som benyttes, og kommer i tillegg til forsikringspremien. Forsikringsselskapene skal kreve inn eksakt samme avgift fra kundene som selskapene betaler videre til staten. Avgiften vil bli tydelig merket på fakturaer med en egen ordrelinje som benevnes Trafikkforsikringsavgift til staten.

Mer informasjon om trafikkforsikringsavgiften finner du på Trafikkforsikringsforeningen sine nettsider.

Trafikkforsikringsavgift blir innført for elbiler fra og med 1. mars 2021. Den blir på 2135 kr. Det samme som for motorsykkel.

Hvis du eier et registrert kjøretøy uten gyldig trafikkforsikring (ansvarsforsikring), får du fra 1. mars 2018 et gebyr for hver dag kjøretøyet er uforsikret.

Dette gebyret er det Trafikkforeningsforeningen (TFF) som krever inn.

Dersom du har mottatt gebyr (dagbøter) og har spørsmål i denne forbindelse - se TFFs nettsted for mer informasjon.

» Gebyr for uforsikrede kjøretøy (TFF.no - ekstern lenke, åpnes i nytt vindu)

Dersom du har delkasko eller kaskoforsikring på bilen og får driftsstopp, kan du ringe telefon 55 15 39 99. Du må betale en egenandel. I forsikringsavtalen din i nettbanken finner du mer informasjon og veihjelpsbevis med alle kontaktopplysningene. Dette beviset er det lurt å ha liggende i bilen.

Skal du kjøre bil utenfor de nordiske landene, bør en ha med ”Grønt kort”, som er et internasjonalt forsikringsbevis. Selv om kortet ikke lenger påbudt i alle land i Europa, anbefaler vi at du har det med. Opplysningene som er gitt på kortet, vil forenkle saksbehandlingen hvis uhellet er ute. Du kan bestille grønt kort direkte på nettsidene til Frende Forsikring.

Når du har bilforsikring som inkluderer leiebil, får du dekket leiebil så lenge bilen din står på verksted etter en erstatningsmessig skade, uansett hvor lang tid det tar å reparere bilen.

Ved skade som skyldes påkjørsel av dyr som går løse på veien, og påkjørsel omgående er meldt i fra til politi eller viltnemnda på stedet, reduseres den avtalte egenandel med kr 4 000. Slik skade gir heller ikke bonustap.
Du kan lese fullstendige vilkår for bilforsikring her hos Frende Forsikring
For bil og motorsykkel minst 30 år.
Vi tar vare på bonusen din i 3 år. 
Vi sender bonusforespørsel til ditt tidligere selskap, og får overført bonusen derfra til din nye forsikring hos oss.

Avtal møte

Møt oss på telefon eller i banken

Avtal møte

Ring eller chat

Tlf 915 05555. Man-søn 07-23

Logg inn og chat

Skriv til oss

Vi svarer normalt innen 2 dager

Send e-post

Våre kontorer

Velkommen innom

Finn ditt kontor