Bedrift
Farge

Betaling i nettbank og mobilbank

Ofte stilte spørsmål om betaling

Ja. Utenlandsbetaling gjør du enklest, sikrest og billigst i nettbanken.

Gå til Betale velg Betale utland.

Ved betaling til utlandet er det ekstra viktig at de opplysningene du gir er korrekte.

Hvis du skal motta penger fra utlandet må du huske å oppgi rett IBAN og SWIFT/BIC til avsender.

» Her finner du IBAN-kalkulator

SWIFT-koden til Sparebanken Vest er SPAVNOBB.

Noen utenlandske banker krever i tillegg bankens postadresse ved overføring.

Adressen til Sparebanken Vest: Jonsvollsgaten 2, 5011 Bergen

 

BIC (Bank Indentifier Code) benyttes til å identifisere banker i SWIFT-systemet (Society for World wide Interbank Financial Telecommunication). BIC kalles også for SWIFT-kode og består av 8 eller 11 tegn og er obligatorisk ved betaling til en rekke land og alltid når IBAN benyttes.

Kun SWIFT/BIC til mottakers bank skal oppgis. Nettbanken finner automatisk SWIFT/BIC når du oppgir korrekt IBAN.

Sparebanken Vests SWIFT-kode er SPAVNOBB. Denne må oppgis til avsender når du skal motta penger fra utlandet.

For pengeoverførsler mellom land i EU/EØS og enkelte andre europeiske land, må avsender ha mottakers IBAN (International Bank Account Number). Hvis du ønsker å kontrollere om IBAN er riktig, eller vil finne ditt eget IBAN, kan du bruke IBAN-kalkulatoren vår.

Norsk IBAN består av 4 tegn pluss ditt eksisterende kontonummer i banken - til sammen 15 tegn. Eksempel: NO1136251234567. I papirformat er det vanlig å gruppere nummeret med et mellomrom mellom hvert fjerde tegn. Da blir det slik: NO11 3625 1234 567.

I tillegg til IBAN må mottakerbanken identifiseres med BIC/SWIFT. Bestemmelsen gjelder også for innenlandsbetalinger i EUR. Betalinger til EU/EØS som ikke kvalifiserer vil bli avvist.

Hensikten med IBAN er en enklere og mer effektiv betalingsformidling.

Hvis du skal motta penger fra utlandet må du huske å oppgi rett IBAN og SWIFT/BIC til avsender. 

SWIFT-koden til Sparebanken Vest er SPAVNOBB.
Noen utenlandske banker krever i tillegg bankens postadresse ved overføring. Adressen til Sparebanken Vest: Jonsvollsgaten 2, 5011 Bergen

Her finner du IBAN-kalkulator

Vær oppmerksom på at tidspunktene under ikke er absolutte.

Du gjør betalingen mellom kl. 00:25 og kl. 09:30
- pengene er på konto samme formiddag innen kl.12:00

Du gjør betalingen mellom kl. 09:30 og kl. 12:00
- pengene er på konto samme ettermiddag innen kl. 14:00

Du gjør betalingen mellom kl. 12:00 og kl. 13:50
- pengene er på konto samme kveld innen kl. 18:00

Du gjør betalingen mellom kl. 13:50 og kl. 00.25 neste bankdag
- pengene er på konto samme morgen innen kl. 08:00

Har begge konto i SPV kommer pengene inn på konto med en gang.

eFaktura er en elektronisk faktura som er ferdig utfylt med KID-, kontonummer og beløp. En eFaktura må godkjennes i nettbanken/Mobilbanken før betalingen gjennomføres på forfallsdato.

Du kan endre beløp, hvilken konto som skal belastes og forfallsdato på regningen, og du kan velge å bli varslet på e-post hver gang du mottar en ny eFaktura i nettbank/Mobilbank.

  • Når du betaler en regning i nettbanken til en bedrift som tilbyr eFaktura, vil du bli spurt om du ønsker å opprette en eFaktura-avtale. Alt du behøver å gjøre er å godta forslaget som kommer opp.
  • Du kan også gå til menyvalget Betale og velg AvtaleGiro og eFaktura og deretter Søke eFakturatilbydere. Søk etter den aktuelle eFaktura-tilbyderen og velg Inngå avtale.

For å kunne inngå avtalen trenger du en eFakturareferanse, og denne finner du på din papirfaktura eller ved å kontakte eFaktura-tilbyder.

Gå til Betale og velg AvtaleGiro og eFaktura i nettbanken. Finn den aktuelle avtalen i listen, trykk på pilen og velg Slett.

AvtaleGiro er en tjeneste for automatisk betaling av faste regninger. Regningene betales direkte fra din konto på forfallsdato, og behøver ikke godkjenning i nettbank/mobilbank. Du blir varslet om betaling 7 dager før forfall, og du kan selv stoppe et AvtaleGiro-trekk i nettbank/mobilbank.

  • Når du betaler en regning i nettbanken til en bedrift som tilbyr AvtaleGiro, vil du bli spurt om du ønsker å opprette en AvtaleGiro-avtale. Alt du behøver å gjøre er å godta forslaget som kommer opp.
  • Du kan også, i nettbanken, gå til menyvalget Betale og velg AvtaleGiro og eFaktura. Gå videre til Forslag (til Avtalegiro og eFaktura-avtaler), finn det aktuelle Avtalegiro-forslaget og trykk på Detaljer/Inngå avtale.
Gå til Betale og velg AvtaleGiro og eFaktura i nettbanken. Finn den aktuelle avtalen i listen, utvid ved å trykke på pil-ikonet og velg Slett.

En bankremisse er en sjekk som du kjøper for penger og dermed garanterer banken at det er dekning for en slik sjekk. Bankremisse brukes vanligvis for større kjøp som bil eller båt. 

En krysset bankremisse er kun gyldig for utbetaling til den personen den er utstedt til, altså navnet på mottaker som er fylt inn på sjekken.

Sparebanken Vest tilbyr ikke utstedelse av bankremisser, men er pliktig til å ta imot en bankremisse hvis du har mottatt en.

Original bankremisse kan sendes inn til Sparebanken Vest. Husk å  påfør ditt kontonummer og signatur på baksiden av bankremissen før du sender den i posten.

Når vi mottar din originale bankremisse, setter vi pengene inn på din konto i Sparebanken Vest. 

Orginal bankremisse sendes til Sparebanken Vest per post:

Sparebanken Vest
Postboks 7999
5020 Bergen

En sjekk er en skriftlig anvisning fra kontohaver til sin bank om å utbetale påskrevet beløp til sjekkmottaker.

Orginal sjekk kan sendes til Sparebanken Vest per post:
Sparebanken Vest
Postboks 7999
5020 Bergen

 
SWIFT-koden til Sparebanken Vest er SPAVNOBB. Denne må oppgis til avsender når du skal motta penger fra utlandet.
Du finner oversikt over alle ut- og innbetalinger på kontoene dine under Historikk i nettbanken og i appen. Velg konto i nedtrekksmenyen og bruk Filter for å vise bestemte dager, måneder eller perioder. Du kan også søke etter transaksjoner.

Du finner dine faste betalinger, som du selv har satt opp, under Faste oppdrag i menypunktet Betale i nettbanken.

AvtaleGiro og eFaktura finner du på samme menypunktet, Betale, under AvtaleGiro og eFaktura.

Har du mottatt en utbetalingsanvisning? Denne kan du sende til:

Sparebanken Vest
Direktebank PM, Kundeprosesser
Postboks 7999
5020 Bergen

Før du sender den inn til banken, husk å signere utbetalingsanvisningen og føre opp kontonummeret ditt i Sparebanken Vest. Vi setter inn pengene på din konto når vi mottar anvisningen.

Husk å beregne tid for postgang, vi kan dessverre ikke gjennomføre transaksjonen hvis utbetalingsanvisningen er gått ut på dato. Da returneres utbetalingsanvisning til avsender og du må ta kontakt der direkte for å få pengene dine utbetalt.

Et lite tips: Hvis du får en utbetalingsanvisning er det fordi avsender ikke har kontonummeret ditt. Ta gjerne kontakt med den du har mottatt utbetalingsanvisningen fra og oppgi ditt kontonummer, da får du pengene rett inn på konto neste gang.

 

Setter du dagen i dag som forfallsdato når du betaler i nettbanken, går pengene ut av konto med én gang. Du kan ikke gjøre endringer eller stoppe betalingen da.

Setter du en annen dato frem i tid, vil betalingen legge seg i forfallsmappen din. Her kan du stoppe eller endre den.

Da går du til Betale i menyen og velger Faste oppdrag når du er innlogget.

Her kan du velge mellom Fast betaling eller Fast overføring og hvilken frekvens de skal ha, for eksempel hver måned.

Forskjellen på de to er at Fast overføring går mellom dine egne kontoer i Sparebanken Vest.

Som regel er det én av to årsaker:

1. Dobbeltsjekk at du har tastet inn helt korrekt KID-nummer. De er ofte lange, så det kan fort skje at et siffer mangler, eller er feil.

2. Den du betaler regningen til har gitt deg feil KID-nummer. Dette kan vi dessverre ikke hjelpe deg med. Da må du kontakte den du betaler til.

Ofte stilte spørsmål om fakturaskanner

Ja! Betalingen blir ikke utført før du har fått mulighet til å se over at alt stemmer - og som en ekstra sikkerhet skriver du inn beløpet selv.
Fakturaskanner er en ny tjeneste i mobilbanken som gjør det enklere å betale regninger. Du tar et bilde av regningen, slik at du slipper å taste inn KID og kontonummer. Informasjonen hentes automatisk, men du må verifisere beløpet før den legges til forfall.
Alle kunder med mobilbank kan bruke fakturaskanneren.
Når du er innlogget i mobilbanken, vil du finne en knapp med et kamera på under Ny betaling. Klikk på den og fakturaskanneren vil starte,
Hvis ikke mobilbanken har tilgang til kameraet, er det ikke mulig å ta bilde av regningen.
For å bruke fakturaskanneren, så trenger du et kamera. Derfor har vi laget denne tjenesten for smarttelefoner og nettbrett som har innebygget kamera.
Vi jobber hele tiden med å gjøre det enklere vår våre kunder. Til tross for at flere og flere kunder benytter eFaktura er det fortsatt mange papirfakturaer i markedet. I snitt betaler våre kunder 40 regninger i året som sendes i posten eller på mail, og som kundene selv må registrere. Med fakturascanner blir  det enklere for kundene våre.

Fakturaskanneren støtter i første omgang bare bilder, men du kan ta skjermbilde av regningen og laste det inn i fakturaskanneren fra bildegalleriet.

Ja, når du har åpnet fakturaskanner-kameraet, vil du se en knapp nede til venstre på skjermen med et bilde på. Klikk på den for å hente et bilde fra bildegalleriet.

Avtal møte

Møt oss på telefon eller i banken

Avtal møte

Ring eller chat

Tlf 915 05555. Man-søn 07-23

Logg inn og chat

Skriv til oss

Vi svarer normalt innen 2 dager

Send e-post

Våre kontorer

Velkommen innom

Finn ditt kontor