Bedrift
Farge

Visa Smart Ung

Fra du er 13 år kan du handle i butikk uten PIN-kode og shoppe på nettet med Visa Smart Ung. Du velger selv om kortet skal ha legitimasjon eller ikke.

Med Visa Smart Ung kan du handle på nettet. Kortet har også kontaktløs betaling. Det betyr at alt du trenger å gjøre når du handler i butikken er å holde kortet bort til kortterminalen!

Du som allerede har VISA Electron Ung kan fortsette å bruke kortet ditt som før. Ønsker du å bytte til Visa Smart Ung uten legitimasjon, kan foreldrene dine bestille nytt kort under Min familie i nett- og mobilbanken.

Visa Smart Ung med legitimasjon

Vi vet at mange ungdommer har behov for legitimasjon. En god løsning kan være å bestille Visa Smart Ung med bilde. Kortet er et tilbud til deg mellom 13 og 17 år. Vi trenger bilde og signatur fra deg, så du må komme innom et av kontorene våre for å bestille kortet. Ta med en av foreldrene dine og fullmakt fra den andre. 

Smarte foreldre!

  • Kortet minner om et "vanlig" Visakort, men har noen begrensninger, som  f.eks. lavere beløpsgrenser på varekjøp og uttak i minibank.
  • Kortet kan kun brukes når det er penger på konto.
  • Følg med på kortbruken og overfør penger i nett- og mobilbanken.

Visa Smart Ung + Vipps = Sant

Når du har fylt 15 år kan du også laste ned og bruke Vipps, Norges mest populære betalingsapp. Med Vipps kan du sende og be penger og betale når du handler på nett og i apper. For å benytte Vipps må du ha et bankkort med kortnummer, og det får du med Visa Smart Ung. Kom i gang i dag - bare last ned appen på telefonen din og registrer deg med kort- og kontonummer.

Vipps, så er du i gang!

 

Få oversikt og ha kontroll

Smart Ung Mobilbank

Smart Ung Nettbank

Smarte foreldre!

Favorittene vi aldri glemmer og barnelærdom

Bugg. Husker du dem? Jeg husker da tyggegummien Bugg kostet 50 øre per stykk, og venninnene mine og jeg pantet flasker for å sikre oss hver vår med lakrissmak. I smug selvfølgelig. For vi fikk jo ikke gå på butikken uten voksne. Rampestrekene gav meg dog nyttig barnelærdom.

Les hele innlegget

Ofte stilte spørsmål om Visa Smart

Ja, du velger selv om kortet skal være med eller uten legitimasjon. Kort uten legitimasjon kan bestilles av foreldre under Min familie i mobil- og nettbanken. Ønsker du legitimasjon, må du komme innom et av våre kontor.  

Så lenge du ikke handler for mer enn 200 kroner trenger du ikke taste inn kode. For at løsningen skal være sikker nok, er det likevel lagt inn en regel som gjør at du må taste koden ved noen anledninger.

Slik vil du spare tid hver gang du skal handle småting. Samtidig er sikkerheten ivaretatt ved at ingen kan misbruke kortet på store beløp dersom kortet havner i hendene på uvedkommende.

Noen nettbutikker tillater ikke handel med personer under 18 år. Hovedforklaringen til dette er at lover og regler gjør det enklere for nettbutikkene å handle med myndige personer. Dette har altså dessverre ikke noe å gjøre med verken kort eller bank.

Dersom du har fått feilmelding på grunn av kortet, eller vet at du skulle kunne betale med kortet i nettbutikken men likevel ikke får betalt: Kontakt Kundeservice på mail, telefon eller chat.

Ring oss - 915 05555

Åpent man-søn 07-23.

Våre kontorer

Skriv til oss

Send oss en e-post.

Send e-post