Bedrift
Farge

Visa Smart Ung

Visa Smart Ung er det beste kortet for ungdom mellom 13 og 17 år. Med Visa Smart Ung kan du handle i butikk uten PIN-kode, bruke Vipps og shoppe på nettet. Du velger selv om kortet skal ha legitimasjon eller ikke.

 

Visa Smart Ung har kortnummer og kan dermed brukes til å handle på nett. Kortet har også kontaktløs betaling. Det betyr at du ikke trenger å taste PIN-koden ved kjøp inntil 400 kr. 

Med eller uten legitimasjon

Vi vet at mange ungdommer har behov for legitimasjon. Da kan du bestille Visa Smart Ung med bilde. Kortet er et tilbud til deg mellom 13 og 17 år. Vi trenger bilde og signatur fra deg, så du må komme innom et av kontorene våre for å bestille kortet. Ta med en av foreldrene dine og fullmakt fra den andre.

Dersom du allerede har et Visa Electron (7-17) med legitimasjon, så kan foreldrene dine enkelt bytte ut dette med et Visa Smart Ung ved å gå til Min familie i nettbanken.

Hvis du ikke ønsker bankkort med legitimasjon kan dere også bestille Visa Smart Ung uten legitimasjon under Min familie.

Visa Smart Ung + Vipps = Sant

Når du har fylt 15 år kan du også laste ned og bruke Vipps uten foreldrekontroll. Med Norges mest populære betalingsapp kan du sende og be om penger og betale når du handler på nett og i apper.

For å benytte Vipps må du ha et bankkort med kortnummer, og det får du med Visa Smart Ung. Du må også ha BankID eller BankID på mobil for å identifisere deg. Kom i gang i dag - bare last ned appen på telefonen din og registrer deg med kort- og kontonummer. Vipps, så er du i gang!

Vær smarte foreldre

Det er noen ting som kan være greit for foreldre å huske på når barna får sitt eget kort. Ta gjerne en titt på disse gode tipsene før dere bestiller bankkort til barna.

Få oversikt og ha kontroll

Smarte foreldre!

Nettbank for unge

Kortvettreglene

Ofte stilte spørsmål om Visa Smart

Ja, du velger selv om kortet skal være med eller uten legitimasjon. Kort uten legitimasjon kan bestilles av foreldre under Min familie i mobil- og nettbanken. Ønsker du legitimasjon, må du komme innom et av våre kontor.  

Så lenge du ikke handler for mer enn 400 kroner trenger du ikke taste inn kode. For at løsningen skal være sikker nok, er det likevel lagt inn en regel som gjør at du må taste koden ved noen anledninger.

Slik vil du spare tid hver gang du skal handle småting. Samtidig er sikkerheten ivaretatt ved at ingen kan misbruke kortet på store beløp dersom kortet havner i hendene på uvedkommende.

Noen nettbutikker tillater ikke handel med personer under 18 år. Hovedforklaringen til dette er at lover og regler gjør det enklere for nettbutikkene å handle med myndige personer. Dette har altså dessverre ikke noe å gjøre med verken kort eller bank.

Dersom du har fått feilmelding på grunn av kortet, eller vet at du skulle kunne betale med kortet i nettbutikken men likevel ikke får betalt: Kontakt Kundeservice på mail, telefon eller chat.

Avtal møte

Møt oss på telefon eller i banken

Avtal møte

Ring 915 05555

Åpent man-søn 07-23

Ring oss

Skriv til oss

Vi svarer normalt innen 2 dager

Send e-post

Våre kontorer

Velkommen innom

Finn ditt kontor