Bedrift

BankID

BankID er en elektronisk legitimasjons- og signaturtjeneste. BankID skal sikre at butikker, banker og forbrukere kan stole på hvem de kommuniserer med elektronisk, og at innholdet ikke er lest eller endret underveis.

  • Det koster ingenting å bruke BankID
  • Samme brukernavn og passord for å logge inn på alle brukersteder som tilbyr BankID 
  • Med BankID fra Sparebanken Vest kan du logge inn i andre nettbanker og omvendt 
  • Du kan signere avtaler og kontrakter elektronisk på internett
  • Både du og brukerstedet vet at dere kommuniserer med rett person/virksomhet

Bruk av BankID

  • Identifisering benyttes når du bruker BankID som elektronisk legitimasjon, for eksempel når du logger deg inn på et BankID-brukersted.
  • Signering benyttes når du bruker BankID til å lage en personlig elektronisk signatur, for eksempel når du inngår en avtale med et BankID-brukersted. En elektronisk signatur med BankID er like bindende som en håndskrevet signatur på papir.

Slik får du BankID

For å få BankID må du være over 18 år. Før du kan få opprettet BankID i nettbanken må du legitimere deg med pass i en av våre filialer. Det er et krav fra myndighetene at man må være legitimert med pass før man kan få utstendt BankID. 
Alle nettbankkunder må aktivere BankID avtalen i nettbanken, og får tildelt førstegangspassord på epost. Ved førstegangspålogging med BankID må du lage et personlig passord som blir din BankID. Din BankID må av sikkerhetsmessige årsaker fornyes etter en viss tid. Dette vil du få beskjed om når det treffer deg.

Test maskinen

Du kan selv teste om maskinen din er klargjort for bruk av BankID. Testen undersøker alle relevante egenskaper (Nettleser, Java etc.) du trenger for at det skal virke.

Test din datamaskin

Mer informasjon om BankID finner du på bankid.no

Snakk med oss - 05555

Åpent man-søn 07-23.

Ring meg

Stikk innom

Skriv til oss

Send oss en e-post.

Send e-post

Snakk med oss - 05555

Åpent man-søn 07-23.

Ring meg

Stikk innom

Skriv til oss

Send oss en e-post.

Send e-post