Hopp til hovedinnholdet
Bli kunde
Bruk banken enkelt og effektivt!

banken for store og små

Familieøkonomi

Med små grep kan dere få en sunnere familieøkonomi. Her er noen nyttige tips til å komme i gang.

1. Sett opp et familiebudsjett

Det kan være smart å få oversikt over familiens inntekter og utgifter. Lurer du på hva pengene deres går til i dag? Vi har laget funksjonen Min økonomi slik at du lettere får oversikt over hva du har brukt penger på, både denne måneden og resten av året. Oversikt er nøkkelen til en sunn privatøkonomi.

2. Inkluder hele familien i felles sparemål

Med et budsjett får du bedre kontroll over økonomien. Et budsjett bør også inneholde en egen post til sparing. Da har du penger om uforutsette utgifter dukker opp.

Har familien planer om å dra på ferie, kan det også være en egen post i budsjettet. For å lære barna tidlig om sunn økonomi kan du inkludere dem i familiens budsjett og fortell dem hva det faktisk koster å leve. De kan selv være med å spare til ferien dere ønsker og få bedre forståelse for hvorfor man må spare penger eller leve litt billigere en periode. 

Å gi barna lommepenger for oppgaver de hjelper til med i hjemmet er også en fin måte å lære barna at ikke penger kommer av seg selv, men er noe man må jobbe for. Da kan barna ha egne sparemål, som for eksempel ny sykkel eller nye fotballsko. 

3. Se over forsikringene

Et siste råd for å bygge opp en god økonomi er å ha ta en gjennomgang av forsikringsavtalene dine. Har du for mange eller for få forsikringer? De fleste forsikrer bilen sin, men hva med inntekten din? Selve bærebjelken i økonomien din? 

Når 9,4 % av befolkningen er uføretrygdet er oversikt over hva du kommer til å få utbetalt i en slik situasjon fornuftig å skaffe seg. Erfaring viser at mange ønsker å diskutere sine forsikringsbehov med en fagperson. Da kan en prat eller et møte i banken for å gjennomgå forsikringer være en god ide. Du kan også sjekke pris og kjøpe forsikringer på nett.

 

Personlig rådgiver

Kontakt oss

ringellerchat

Ring eller chat

Tlf 915 05555. Man - søn 07-23

radgiver

Snakk med oss

Hos oss kan du være trygg på at du får rådene og hjelpen du trenger.

FinnDittlokolkontor

Finn ditt lokalkontor

Vi er størst på Vestlandet. Se hvor du finner ditt nærmeste kontor.