Bedrift
Farge

Snart voksen

18-årsdagen er et veiskille på mange områder, også i bankverdenen. Punktene nedenfor er absolutt verdt å merke seg - om du er foresatt eller snart myndig:

  • Barne- og ungdomskontoen blir en vanlig brukskonto med lavere rente. Er det mye penger oppspart bør disse derfor flyttes over på en sparekonto med høyere rente.
  • Nettbanken og mobilbanken er komplett! Det vil si at alle funksjoner er åpen for deg, og du kan fikse alt selv digitalt.
  • Foreldre kastes ut av kontoen! Det vil si, fra og med 18 årsdagen har man som foresatt ikke lenger oversikt eller mulighet til å se hvordan barnet bruker pengene sine. 
  • Skal foresatte fortsatt være disponenter, må 18-åringen selv ønske dette og gi oss beskjed.
Marianne Frønsdal

5 tips fra Marianne

Forbrukerøkonom og tobarnsmor
  1. Som myndig vil du normalt kunne få kort med flere bruksmuligheter. Med økte bruksmuligheter er det også økt risiko for misbruk. Ikke bruk økt frihet til å ta opp smålån eller avtal betalingsutsettelser på forbruksgjenstander. Det kan bli ubehagelig dyrt – til slutt.

  2. Det er gøy å flytte på studenthybel! Sørg for å ha en ordentlig leiekontrakt når du skal leie hybel, og at depositumet skal settes inn på en egen depositumskonto som du og utleier oppretter i fellesskap.

  3. Unge reiser mye. Sjekk hvor lenge du er dekket av dine foreldres reiseforsikring, eller om du må anskaffe deg din egen.    

  4. Kjøpe bolig? Spar i BSU. God rente på konto kombinert med skattefragsmulighet for boligsparere.

  5. En deltidsjobb ved siden av studiene kan være det som får et magert studentbudsjett til å gå opp uten å måtte ty til annen gjeld enn studielån.

Ring oss - (915) 05555

Åpent man-søn 07-23.

Våre kontorer

Skriv til oss

Send oss en e-post.

Send e-post