Baby & småbarn

Med små barn i huset tar livet en ny vending. Vi hjelper deg med noen av de viktige spørsmålene som melder seg.

Bør barnet ha sin egen konto?

Ja, noe av det viktigste du kan gjøre for barnet ditt er å starte sparing så tidlig som mulig. Og husk at alle monner drar. Et lite beløp hver måned kan gi en god start på voksenlivet.

Kom i gang med den første kontoen

Vi hjelper deg i gang, slik at du kan gi barnet ditt et forsprang.  Når du oppretter den første kontoen til barnet, får du den beste renten vi kan tilby. I tillegg setter vi 200 kroner inn på kontoen.

Er barneforsikring viktig?

De fleste barn kommer seg heldigvis gjennom oppveksten uten å oppleve store ulykker eller alvorlige sykdommer. Men for de som rammes kan de økonomiske konsekvensene bli store. Med en barneforsikring har du forsikret framtiden til det kjæreste du har.  Det koster mindre enn en 10-er per dag.

Sparing i fond – la pengene vokse med barnet

Er du villig til å ta litt risiko for å få muligheten til en større avkastning på sparepengene til barna dine? Da anbefaler vi å spare i fond, en mer langsiktig form for sparing. Mål for sparingen kan for eksempel være førerkort, utdannelse, bil og leilighet.


Vanlige spørsmål om bank og barn

For å åpne konto til barnet ditt må du komme inn i banken. Hvis ikke begge foresatte kan stille, må den som ikke er tilstede skrive fullmakt og legge ved kopi av eget pass. Barnets fødselsattest må også vises. Finner du ikke fødselsattesten? Bestill nytt eksemplar via skatteetaten sine sider. De sender den til deg i løpet av noen få dager til din folkeregistrerte adresse.


 

Dette er et spørsmål som ikke har et entydig og rett svar. Her er noen punkter som kan hjelpe deg til velge det som passer for deg og dere:

Fordelene med å spare i barnets navn er at penger ikke inngår i boet hvis foreldrene skilles eller dør. Barnets penger vil etter fylte 17 år ikke inngå i foreldrenes skattepliktige inntekt og formue. Ulemper med å spare i barnets navn er når barnets formue er større enn 2G. Da kan Fylkesmannen overta forvaltningen av pengene. Dette kan unngås ved å skrive et gavebrev eller testament hvor man skriver at barna i samråd med foreldrene skal råde over pengene. Send en kopi til Fylkesmannen.

Fordelen med å spare i eget navn er at du kan fritt disponere midlene, for eksempel velge når du vil overføre penger. Det begrenser ikke muligheten til stipend. Ulempen er at midlene inngår i boet ditt ved eventuell skilsmisse eller død. Ønsker du at gavepenger skal holdes utenfor, må dette spesifiseres i et gavebrev eller testament. 

De fleste barn kommer seg heldigvis gjennom oppveksten uten å rammes av store ulykker eller alvorlige sykdommer. Men for de som rammes kan de økonomiske konsekvensene bli store hvis barnet ikke har en forsikringsordning som dekker hendelsen. Barne- og ungdomsforsikringen til Frende er blant de aller beste.

5 tips fra Marianne

Forbrukerøkonom og tobarnsmor

1. Start sparing på vegne av barnet. Ønsk dere sparegaver.

2. Har du og barnet de rette forsikringene?

3. Med baby følger også kostnader. Husk å ta det med i regnestykket.

4. Barn vokser fort. Kjøp brukt!

5. Lær barnet gode sparevaner fra de er små

Ring oss - 915 05555

Åpent man-søn 07-23.

Stikk innom

Skriv til oss

Send oss en e-post.

Send e-post