Bedrift
Farge
Konfirmanter

Sparing

Det er lurt å begynne å tenke på sparing tidlig.

Når en av våre kunder fyller 15 år ønsker vi å markere det med å gi en liten gave.

Vi gir 200 kr i innskudd på BSU-konto. For å få gaven kreves det dermed at 15 åringen har en BSU-konto. Det kan opprettes fra man fyller 13 år, så lenge foresatte aksepterer og signerer elektronisk. Resten fikser vi!

Vi anbefaler unge å begynne å spare på BSU tidlig, det er få som klarer å fylle opp BSU før de fyller 33 år, så det kan være lurt å komme tidlig i gang til tross for at man ikke får dra nytte av skattefordelen før om noen år.

Gode sparetips til ungdommen

Å kjøpe bolig kan virke langt frem i tid for en ungdom, men det kan være lurt å starte sparingen så smått allerede nå.

En av de største fordelene med BSU er skattefradraget, men det krever at ungdommen betaler nok i skatt for å få nytte av. BSU er likevel kontoen med bankens beste sparerente. Les mer om alle fordelene med BSU her.

Uavhengig av hvordan du sparer, enten det er på sparekonto, BSU, aksjefond eller annet, så vil vi anbefale at du oppretter en fast spareavtale.

Det er mye enklere å spare opp de store summene hvis man har satt opp et trekk på en fast sum som går til sparing hver måned. Dette kan du enkelt fikse med noen få tastetrykk i nettbanken din.

Mange synes sparingen er gøyere og mer motiverende dersom man har bestemt seg for hva sparepengene skal gå til. For deg vil det kanskje være å ta lappen, dra på reise, studere i utlandet eller bolig om noen år?

Når børsen går ned er det svært mange som får panikk og selger alle aksjene sine. Ikke gjør det.

Sitt stille i båten og vent til børsen stiger igjen. Som tidligere nevnt, sparer du langsiktig vil det alltid stige igjen.

Fondssparing er smart og lønnsomt. Historisk er det vist at fond gir mye bedre avkastning enn banksparing hvis du har en lang sparehorisont.

Skal du derimot ta ut pengene om to år for å kjøpe deg en moped, kan det være mer fornuftig å spare på en sparekonto. Finn ut mer om fondssparing her. 

Avtal møte

Møt oss på telefon eller i banken

Avtal møte

Ring eller chat

Tlf 915 05555. Man-søn 07-23

Logg inn og chat

Våre kontorer

Se hvor du finner ditt nærmeste kontor.

Finn ditt kontor