Bedrift
Farge
barn

Barnets første bankkort (fra 7 år)

"Kan du ikke bare trekke kortet da, pappa?" Det å gi barnet sitt første bankkort kan være en fin inngang til å lære om pengebruk. I tillegg er det stor stas med eget kort!

Når bør barnet få sitt eget bankkort? Det finnes ingen fasitsvar på det, siden det varierer fra familie til familie når behovet melder seg. Barn er også ulike. Noen kan være klar for å betale for ting selv allerede fra 7-årsalderen, mens andre venter til de er 10 eller 12. 

Det første bankkortet gir god læring

Det som er sikkert er at barn som vokser opp i dag sjelden ser foreldrene bruke fysiske penger. De får også mindre behov for det selv, og dermed blir det viktig å forstå seg på digitale penger. Det å gi barnet sitt første bankkort kan være en fin inngang. 

Når barna skal begynne å bruke bankkort må de forstå pengebruk og kortsikkerhet. Så snakk med barnet ditt om det å ha et eget bankkort; at en pin-kode er noe hemmelig som absolutt ingen andre skal kjenne til, at kortet faktisk kan gå tomt, og nei, det er ikke bare å trekke det når man har lyst på noe.Ring oss - 915 05555

Åpent man-søn 07-23.

Stikk innom

Skriv til oss

Send oss en e-post.

Send e-post