Barn & ungdom

Lyst til å lære barnet ditt å ha kontroll på hvor mye som går ut og inn av penger? Se med egne øyne at kontoen nesten er tom - eller oppleve sparegleden når pengene vokser? Våre løsninger kan faktisk hjelpe deg med dette. Og i tillegg gjøre familiens daglige drift litt enklere.

Sjekke saldo selv

La barnet ditt selv få oversikt og kontroll over pengene sine. Nettbanken er en god start, og med SMS-banken eller mobilbanken blir det hele enda enklere - og raskere. Da er saldo tilgjengelig på 1-2-3, og det rett i lommen!

Betale ukepenger

Sett opp fast trekk fra kontoen din til barnets. Så slipper du kontantene, og barnet ditt opplever gleden ved å få en fast lønn for "strevet" direkte inn på kontoen sin. Setter dere i tillegg opp SMS-varsling på barnets konto blir det ekstra gøy! Da plinger det på mobilen når ukelønnen kommer inn.

Overføre penger kjapt

Å overføre penger til barnet ditt gjør du aller raskest i mobilbanken. Du kan enten overføre direkte eller bruke Vennebetaling. Når barnet ditt har konto hos oss blir pengene overført på sekundet.

Få beskjed når noe skjer på konto

Få varsel på SMS når det er lite penger igjen på konto, eller på et fast tidspunkt i uken. Nyttig for både voksen og barn. 

5 tips fra Marianne 

Forbrukerøkonom og tobarnsmor
1. Gode sparevaner læres fra ung alder. Oppmuntre til fast sparing.
2. Er barnet ditt modent for eget kort? Tilgjengelig fra 7 år.
3. Nettbank for ungdom er en god læringsvei for å få økonomisk oversikt og forståelse.
4. Lommepenger. En god ting for å lære barnet ditt prinsippet om at lønn krever innsats.
5. Oppmuntre ungdommen i huset til å påta seg en lørdagsjobb

Vanlige spørsmål om bank og barn

Barnet ditt aktiverer mobilbanken enkelt i egen nettbank. Hvis barnet ditt ikke har nettbank bestiller du det raskest under "Min familie" når du er innlogget i nettbanken. Merk at begge foresatte må godkjenne at det opprettes nettbank til barnet. Dere mottar begge SMS med lenke til en egen signeringsportal der dere godkjenner bestillingen.

Du ordner det raskest i mobilbanken, enten ved å bruke Vennebetaling eller ved å overføre direkte til barnets konto. Hvis barnet ditt er kunde i Sparebanken Vest er pengene tilgjengelig på sekundet!

Som foresatte må dere begge godkjenne kortbestillingen. Minst én foresatt må være med i banken, ta eventuelt med fullmakt fra den andre. Husk å ta med pass som gyldig legitimasjon! Vi hjelper deg også gjerne med kortbestillingen på chat - enten i nettbanken eller i mobilbanken.

For å åpne konto til barnet ditt må du komme inn i banken. Hvis ikke begge foresatte kan stille, må den som ikke er tilstede skrive fullmakt og legge ved kopi av eget pass. Barnets fødselsattest må også vises. Finner du ikke fødselsattesten? Bestill nytt eksemplar via skatteetaten sine sider. De sender den til deg i løpet av noen få dager til din folkeregistrerte adresse.


 

Ring oss - 915 05555

Åpent man-søn 07-23.

Stikk innom

Skriv til oss

Send oss en e-post.

Send e-post