Bedrift
Farge

Baby og småbarn

Med små barn i huset tar livet en ny vending. Vi hjelper deg med noen av de viktige spørsmålene som melder seg.

 

Bør barnet ha sin egen konto?

Ja, noe av det viktigste du kan gjøre for barnet ditt er å starte sparing så tidlig som mulig. Og husk at alle monner drar. Et lite beløp hver måned kan gi en god start på voksenlivet.

Kom i gang med den første kontoen

Vi hjelper deg i gang, slik at du kan gi barnet ditt et forsprang.  Når du oppretter den første kontoen til barnet, får du den beste renten vi kan tilby. I tillegg setter vi 200 kroner inn på kontoen.

Er barneforsikring viktig?

De fleste barn kommer seg heldigvis gjennom oppveksten uten å oppleve store ulykker eller alvorlige sykdommer. Men for de som rammes kan de økonomiske konsekvensene bli store. Med en barneforsikring har du forsikret framtiden til det kjæreste du har.  Det koster mindre enn en 10-er per dag.

Sparing i fond – la pengene vokse med barnet

Er du villig til å ta litt risiko for å få muligheten til en større avkastning på sparepengene til barna dine? Da anbefaler vi å spare i fond, en mer langsiktig form for sparing. Mål for sparingen kan for eksempel være førerkort, utdannelse, bil og leilighet.


Vanlige spørsmål om bank og barn

Dersom begge foreldrene er kunder, kan du kan åpne konto til barnet ditt i nettbanken eller mobilbanken. Barnet kan imidlertid ikke disponere kontoen selv eller bestille bankkort før barnet har legitimert seg på et av våre kontor. 

Slik oppretter du kontoen i mobilbanken:

  • Logg inn i nettbanken eller mobilbanken
  • Gå til "Min familie" og velg "Legg til barn"
  • Opplysninger om barn du har foreldreansvar for hentes direkte fra Folkeregisteret
  • Legg til barnet du ønsker skal bli kunde
  • Begge foresatte må godkjenne at barnet blir kunde. En forespørsel sendes elektronisk til den andre forelderen
  • Når den andre forelderen har godkjent forespørselen, blir barnet registrert og får en konto automatisk

Dersom barnet skal ha bankkort og nettbank, må barnet legitimere seg i ett av kontorene våre sammen med foreldrene. Hvis ikke begge foresatte kan stille, må den som ikke er tilstede skrive fullmakt og legge ved kopi av eget pass. Barnets pass eller fødselsattest må også vises.

Finner du ikke fødselsattesten? Bestill nytt eksemplar via skatteetaten sine sider. De sender den til deg i løpet av noen få dager til din folkeregistrerte adresse.

 

 

De fleste barn kommer seg heldigvis gjennom oppveksten uten å rammes av store ulykker eller alvorlige sykdommer. Men for de som rammes kan de økonomiske konsekvensene bli store hvis barnet ikke har en forsikringsordning som dekker hendelsen. Barne- og ungdomsforsikringen til Frende er blant de aller beste.

Dersom barnet har legitmert hos oss, kan du bestille kort til barn under "Min familie" i nettbanken og mobilbanken. Velg Bestille kort under oversikten til barnet. Begge foresatte må godkjenne kortbestillingen. Når du har bestilt kortet, sendes en forespørsel til den andre forelderen. Så snart den er godkjent blir kortet bestilt.

Dersom du har opprettet konto til barnet i mobil- eller nettbanken og barnet ikke har legitimert seg, må du bestille kort til barnet i ett av kontorene våre. Minst én foresatt må være med i banken, ta eventuelt med fullmakt fra den andre. Husk å ta med pass som gyldig legitimasjon!

Barnet ditt aktiverer mobilbanken enkelt i egen nettbank. Hvis barnet ditt ikke har nettbank bestiller du det raskest under "Min familie" når du er innlogget i nettbanken eller mobilbanken. Merk at begge foresatte må godkjenne at det opprettes nettbank til barnet. Dere mottar begge SMS med lenke til en egen signeringsportal der dere godkjenner bestillingen.

Avtal møte

Møt oss på telefon eller i banken

Avtal møte

Ring eller chat

Tlf 915 05555. Man-søn 07-23

Logg inn og chat

Våre kontorer

Se hvor du finner ditt nærmeste kontor.

Finn ditt kontor