Hopp til hovedinnholdet
BankID biometri innlogging

BankID

Logg inn med fjes eller finger i BankID-appen

Har du aktivert biometri i BankID-appen? BankID blir enda raskere når du logger inn med ansiktsgjenkjenning, fingeravtrykk eller PIN-kode.

Innlogging med BankID-appen ved bruk av ansikt, finger eller PIN-kode tar under ti sekunder!


Slik aktiverer du ansiktsgjenkjenning, fingeravtrykk eller PIN

Du som allerede har godkjent bruk av innlogging med ansikt, finger eller PIN i BankID-appen, vil få tilgang til tjenesten automatisk. Alle andre kan få tilgang ved å følge disse stegene:


Har du ikke BankID-appen fra før?

Da kan du aktivere BankID med biometri – det vil si ansiktsgjenkjenning, fingeravtrykk eller PIN – når du installerer appen. 

  • Last ned BankID-appen i App Store eller Google Play
  • Følg instruksene i appen for å aktivere biometri

Har du allerede BankID-app?

  • Åpne BankID-appen og trykk på «Min BankID» i menyen nederst på siden
  • Følg instruksene i appen for å aktivere biometri

Får du det ikke til? Sjekke om innlogging med ansiktsgjenkjenning, fingeravtrykk eller PIN-kode allerede er aktivert på innstillingene på telefonen din.


Flere og flere nettsteder aktiverer innlogging med fjes og finger

I framtiden skal du kunne bruke innlogging med ansikt, finger eller PIN-kode på de aller fleste portaler eller nettsteder som krever innlogging. Unntaket er situasjoner som krever ekstra sikkerhet, for eksempel ved større transaksjoner eller e-signeringer som for eksempel for boligkjøp.


Du vil fortsatt oppleve at du må bruke passord i mange tilfeller en god stund framover – for eksempel i Sparebanken Vests nettbank. Overgangen til innlogging med biometri vil skje gradvis ettersom nettstedene og portalene er klare.


Se hvor du kan bruke BankID med ansiktsgjenkjenning og fingeravtrykk på bankid.no


NB! Det er ikke et krav å bruke verken BankID-appen eller innlogging med ansiktsgjenkjenning eller fingeravtrykk. Fortsett med kodebrikke eller innlogging med passord om du ønsker det.