Bedrift
Farge

Blogginnlegg om ungdom

Velkommen til økonomiprat
Inntil da kan du leve godt med dine foreldres reiseforsikring, men på ett eller annet tidspunkt må du ta ansvar selv også på dette området.
Yippi! Gleden og lettelsen er som regel stor. Etter å ha blitt utkonkurrert på flere visninger var endelig tak over hodet sikret. Kampen om studenthybelen er i gang! For hver dag skolestart rykker nærmere er det flere som kan glede seg over å ha kommet i havn med boligjakten.
En av grunnsteinene som må være på plass når du skal kjøpe egen bolig er egenkapital. Egenkapital er rett og slett den delen du må stille med selv. Som hovedregel er dette 15 % av kjøpesummen. Resten kan du låne av banken.
Det finnes mange typer jakt om dagen. Den desidert mest populære for tiden er Pokémon jakt. En annen jakt som tiltar i de kommende ukene er jakten på et sted å bo.
Hvilke råd bør man gi til en 15-åring som over natten sitter på en liten formue?
«Unge nå til dags vil ikke ha fast jobb eller leilighet, de vil ha frihet og deling». Denne gjengivelsen av Innovasjon Norge-sjef Anita Krohn Traaseth sitt utspill i en presentasjon nylig har skapt heftige debatter i både aviser, sosiale medier og møterom.
Regjeringen har foreslått å øke BSU-grensen fra 200.000 til 300.000 kroner. Det vil forhåpentligvis lette adgangen/inngangen for unge til boligmarkedet.
Å ha klare oppfatninger av hva som er riktig og galt eller best for andres barn er vi alle fra tid til annen brilliante på. Helt til vi står ved det samme valget selv. Da får gjerne pipen en annen låt.
Det snakkes mye om boligdrømmen. Samtidig har antall boliger til leie økt i Bergen og Stavanger siste år. Hva bør du gjøre? Eie eller leie bolig?
Livet som student er en av livets kanskje beste og mest spennende og lærerike perioder. Samtidig er det en kjensgjerning at studenter lever under trangere kår enn andre samfunnsgrupper. La ikke en stram økonomi være det som hindrer deg fra å ha en god studietid. Her er mine økonomiske råd til deg som skal studere:
«Den som gjør det lett for de unge, gjør det vanskelig for dem», skal visstnok den italienske skuespilleren Gino Cervi ha sagt.
I den sukkersøte filmen «Fire bryllup og en gravferd» ender filmen godt, i hvert fall for hovedpersonene. I den norske ”liksomfilmen” fra hverdagen til en helt vanlig familie; «Tre konfirmasjoner og en sprengt lommebok», ender ikke nødvendigvis filmen godt. I hvert fall ikke for mor og far. Både foreldrenes og konfirmantens lommebøker risikerer å bli sprengt – så hva bør man tenke på?
Det kommer ingenting godt ut av om noen påtar seg for mye lån, verken for låntaker eller banken. Det er heller ikke slik at man kan låne ubegrenset. Så hva bestemmer hvor mye lån du får?

Avtal møte

Møt oss på telefon eller i banken

Avtal møte

Ring eller chat

Tlf 915 05555. Man-søn 07-23

Logg inn og chat

Skriv til oss

Vi svarer normalt innen 2 dager

Send e-post

Våre kontorer

Velkommen innom

Finn ditt kontor