Bedrift
Farge

Blogginnlegg om hverdagsøkonomi

Velkommen til økonomiprat
Nytt år betyr for mange nye muligheter til å få oversikt over økonomien. Ønsker du kontroll på kostnadene og forutsigbarhet framover? Akkurat nå kan det være gunstig å velge fastrente på boliglånet.
Begge deler har et dårlig rykte, men er det alltid fortjent? Og når passer det å ha enten det ene eller det andre?
Juni er feriepengetid. Den gode følelsen av å endelig føle at man faktisk har en del penger til overs kan vare litt lenger om du bruker dem smart.
Den største gaven i livet er slettes ikke gratis. Å øke familien fra to til tre i husholdningen er dyrt. Det koster faktisk en god del å bli foreldre, og mange blir overrasket over hvor fort tusenlappene får ben å gå på.
«Maks 2 kilo per kunde grunnet ekstrem pågang!» Man skulle tro det var gull på tilbud. Men neida. Ikke så vel. Vi snakker smågodt. Nordmenn løper mann av huse for å sikre seg smågodt før påske. Alt for å spare noen tiere eller hundrelapper (alt avhengig av om du raider en eller flere butikker for å sikre deg mest mulig smågodt til en latterlig lav kilopris). Er vi like ivrige når bankene på samme tid har priskrig på fastrentelån?
Husker du ABBA’s verdenskjente sang «The winner takes it all? En flott og ganske trist kjærlighetssang som fikk en renessanse i forbindelse med Mamma Mia-musikalen og filmen for et tiår siden. Hva har så en kjærlighetssang med en økonomispalte å gjøre?
Januar er den måneden i året økonomien ofte når sitt absolutte bunnivå. Her kommer noen enkle tips og anbefalinger.
- Har du ikke kvitteringen? … - Nei, da får du ikke byttet.- Ja, men jeg fikk jo beskjed om at jeg kunne få byttet den i romjulen. - Nei, ikke uten byttelapp eller kvittering, gjentok ekspeditøren. Beklager, fortsatte han og henvendte seg videre til neste kunde i køen.
Fredag var det kaos. Komplett kaos. Det var køer utenfor butikkene, kniving om å rive til seg den billigste varen, og antakelig en fredag hvor mange nordmenn gikk helt bananas i butikkene.
Julen står for døren og stadig flere velger å handle julegavene hjemmefra. Men hva må du være observant på når du handler på nett, og hvordan bør du betale?
Hva betyr egentlig en halvering av oljeprisen, kutt i oljeinvesteringene og jojo-tendenser på børsene for deg og meg?
Det ringer på døren. ”Vil du kjøpe lodd?” To gutter i nabolaget har loddsalg. ”Det er til fotballaget. Mange fine premier, og koster bare 2 kroner per lodd. ” – ”Vent litt”, svarer jeg. ”Må bare se om jeg har penger først. ”
Har du noen gang tenkt over hvor mye det koster å ha en ordinær bil? To biler?
Har du hørt om nordmannen, svensken og dansken som gikk i banken for å velge mellom fast eller flytende rente på lånet sitt?
Halvparten av oss har satt seg et økonomisk nyttårsforsett. Fornuftig! Og med et par enkle grep kan du sørge for at nyttårsforsettet lever lengre enn til februar.
«Ja, men kjolen var til 70 prosent…. Så da ble det ikke så dyrt likevel. Og disse buksene var 3 stk for prisen av 2, så da tok jeg like godt en i hver farge.»
- Du kan jo bare Google det! Orakelet fra USA kan løse mye. I hvert fall innbiller vi oss ofte det.
Har du hatt spaghetti-perioder i livet? Altså perioder hvor middagsmenyen besto av spaghetti med ketchup fordi det var det rimeligste du kunne finne som gav metthetsfølelse?

Avtal møte

Møt oss på telefon eller i banken

Avtal møte

Ring eller chat

Tlf 915 05555. Man-søn 07-23

Logg inn og chat

Skriv til oss

Vi svarer normalt innen 2 dager

Send e-post

Våre kontorer

Velkommen innom

Finn ditt kontor