Bedrift
Farge

Blogginnlegg om forbruk

Velkommen til økonomiprat
Begge deler har et dårlig rykte, men er det alltid fortjent? Og når passer det å ha enten det ene eller det andre?
Yippi! Gleden og lettelsen er som regel stor. Etter å ha blitt utkonkurrert på flere visninger var endelig tak over hodet sikret. Kampen om studenthybelen er i gang! For hver dag skolestart rykker nærmere er det flere som kan glede seg over å ha kommet i havn med boligjakten.
Ingen familier er like, men det finnes noen likhetstrekk - både gode og mindre gode. Som for eksempel den såkalte herlige sommerferien på familiehytten med hele gjengen samlet. Hei hvor det går!
Mens noen forbinder julen med glede, hygge og koselige forberedelser, forbinder andre desember med mas og bekymring for om de har råd til julen.
Sykkel og sykling er igjen aktualisert. Antakelig av ulike grunner; flere enn normalt fulgte sommerens Tour de France grunnet mye innendørsvær. Birkebeinerrittet på sykkel gikk av stabelen i helgen. For ikke å glemme neste års sykkel-VM i Bergen. Eller rett og slett fordi sommerens vektøkning skal forsvinne.
Januar er den måneden i året økonomien ofte når sitt absolutte bunnivå. Her kommer noen enkle tips og anbefalinger.
- Har du ikke kvitteringen? … - Nei, da får du ikke byttet.- Ja, men jeg fikk jo beskjed om at jeg kunne få byttet den i romjulen. - Nei, ikke uten byttelapp eller kvittering, gjentok ekspeditøren. Beklager, fortsatte han og henvendte seg videre til neste kunde i køen.
Julen står for døren og stadig flere velger å handle julegavene hjemmefra. Men hva må du være observant på når du handler på nett, og hvordan bør du betale?
Litt etter litt tømmes arbeidsplassen for folk. Det er ferie. Vi nordmenn vet å sette pris på ferie. Men i år er det nok en del som kommer til å kjenne at ferien koster. Mer enn vi kanskje kunne håpet på.
- Det er ingen krise, fastslo finansminister Siv Jensen nylig etter et møte med statsministeren og sentralbanksjefen. Nordmenn flest tror heller ikke at en eventuell økonomisk nedgang vil ramme dem selv.
- Du kan jo bare Google det! Orakelet fra USA kan løse mye. I hvert fall innbiller vi oss ofte det.
Har du hatt spaghetti-perioder i livet? Altså perioder hvor middagsmenyen besto av spaghetti med ketchup fordi det var det rimeligste du kunne finne som gav metthetsfølelse?
Vel overstått sommerferie! Jeg håper den har vært flott, og at ikke ferieutskeielsene har tatt helt knekken på lommeboken.
Hva i all verden har tid med penger og økonomi å gjøre tenker du kanskje? Vel – ganske mye faktisk.
«Ikke godkjent» lyste mot meg. Det knøt seg i magen. Pulsen steg. Var det tomt på konto? Jeg forsøkte en gang til. Samme melding. Krise. Første dag i ferien.

Avtal møte

Møt oss på telefon eller i banken

Avtal møte

Ring eller chat

Tlf 915 05555. Man-søn 07-23

Logg inn og chat

Skriv til oss

Vi svarer normalt innen 2 dager

Send e-post

Våre kontorer

Velkommen innom

Finn ditt kontor