Bedrift
Farge

Blogginnlegg om budsjett

Velkommen til økonomiprat
Juni er feriepengetid. Den gode følelsen av å endelig føle at man faktisk har en del penger til overs kan vare litt lenger om du bruker dem smart.
Ingen familier er like, men det finnes noen likhetstrekk - både gode og mindre gode. Som for eksempel den såkalte herlige sommerferien på familiehytten med hele gjengen samlet. Hei hvor det går!
Den største gaven i livet er slettes ikke gratis. Å øke familien fra to til tre i husholdningen er dyrt. Det koster faktisk en god del å bli foreldre, og mange blir overrasket over hvor fort tusenlappene får ben å gå på.
Mens noen forbinder julen med glede, hygge og koselige forberedelser, forbinder andre desember med mas og bekymring for om de har råd til julen.
Kvinne? Og stålkontroll på egen økonomi? Fantastisk! Det er det tydeligvis mange kvinner som ikke har nemlig…
Januar er den måneden i året økonomien ofte når sitt absolutte bunnivå. Her kommer noen enkle tips og anbefalinger.
Fredag var det kaos. Komplett kaos. Det var køer utenfor butikkene, kniving om å rive til seg den billigste varen, og antakelig en fredag hvor mange nordmenn gikk helt bananas i butikkene.
Litt etter litt tømmes arbeidsplassen for folk. Det er ferie. Vi nordmenn vet å sette pris på ferie. Men i år er det nok en del som kommer til å kjenne at ferien koster. Mer enn vi kanskje kunne håpet på.
I den sukkersøte filmen «Fire bryllup og en gravferd» ender filmen godt, i hvert fall for hovedpersonene. I den norske ”liksomfilmen” fra hverdagen til en helt vanlig familie; «Tre konfirmasjoner og en sprengt lommebok», ender ikke nødvendigvis filmen godt. I hvert fall ikke for mor og far. Både foreldrenes og konfirmantens lommebøker risikerer å bli sprengt – så hva bør man tenke på?
- Det er ingen krise, fastslo finansminister Siv Jensen nylig etter et møte med statsministeren og sentralbanksjefen. Nordmenn flest tror heller ikke at en eventuell økonomisk nedgang vil ramme dem selv.
«Ja, men kjolen var til 70 prosent…. Så da ble det ikke så dyrt likevel. Og disse buksene var 3 stk for prisen av 2, så da tok jeg like godt en i hver farge.»
Har du hatt spaghetti-perioder i livet? Altså perioder hvor middagsmenyen besto av spaghetti med ketchup fordi det var det rimeligste du kunne finne som gav metthetsfølelse?

Avtal møte

Møt oss på telefon eller i banken

Avtal møte

Ring eller chat

Tlf 915 05555. Man-søn 07-23

Logg inn og chat

Skriv til oss

Vi svarer normalt innen 2 dager

Send e-post

Våre kontorer

Velkommen innom

Finn ditt kontor