Bedrift
Farge

Visste du at du må ha egen reiseforsikring senest når du fyller 21 år?

Inntil da kan du leve godt med dine foreldres reiseforsikring, men på ett eller annet tidspunkt må du ta ansvar selv også på dette området.

Men fortvil ikke. Reiseforsikring er ikke det som koster mest, men det kan imidlertid bli noe av det du er setter mest pris på at du har skaffet deg.

For visste du at reiseforsikring er en av de forsikringene som det er stor sjanse for at du får bruk for? Det skyldes blant annet at flere reiser, og mange reiser også oftere og til fjernere steder enn før. De siste årene er det meldt flere reiseskader til forsikringsselskapene enn det er meldt om skader på boliger. 

Sykdom på ferie er dessverre også vanligere enn man gjerne tror. Å oppsøke lege i utlandet kan koste dyrt om du ikke har en reiseforsikring som dekker utgiften. Enda verre er det at du kan risikere å ikke få nødvendig medisinsk behandling dersom du ikke kan bevise at du har et forsikringsselskap i ryggen som vil gjøre opp regningen for deg. Flere saker i media har vist at dette skjer fra tid til annen.

Med reiseforsikring i bagasjen vil du få dekket både sykehusopphold og hjemtransport ved sykdom eller ulykkesskade. 

Trenger bare helårsforsikring
Det beste er å ha en helårs reiseforsikring. Da får du reiseforsikringskort som dokumentasjon på forsikringen med viktige telefonnummer til folk som kan hjelpe deg både om du er blitt frastjålet kontanter og kort, eller om du er blitt syk og må ha hjelp til å komme i kontakt med lege.

Ta med deg forsikringsbeviset når du er på reise så er du sikker på å få hjelp uansett hvor i verden du befinner deg. Da har du også bevis for at utenlandske sykehus vil få betalt for behandlingen de gir deg. 

Men merk deg at det er forskjell på reiseforsikringer. De beste dekker deg fra du forlater hjemmet ditt til du kommer hjem igjen, selv om du bare er på en dagstur. Det vil si at den også dekker dem som skal nyte den norske skjærgården eller fjellheimen etter arbeidstid en fin sommerdag.

Blir du syk før avreise og må bli hjemme? Ja, da er en reiseforsikring god å ha, så får du erstattet det du har betalt for og ikke får nyte godt av fordi reisen må avlyses. Det er også viktig å merke seg hvor lenge reiseforsikringen varer. Dersom du er ung og skal ut på langreise er det spesielt viktig at du sjekker dette.

Forsinket bagasje
En gjenganger blant de som benytter seg av reiseforsikringen er når bagasjen er forsinket eller dessverre aldri dukker opp på feriedestinasjonen. Det er fortvilende, og det kan bli dyrt bare å kjøpe det aller nødvendigste. Da er også en
 reiseforsikring god å ha.

Avtal møte

Møt oss på telefon eller i banken

Avtal møte

Ring eller chat

Tlf 915 05555. Man-søn 07-23

Logg inn og chat

Skriv til oss

Vi svarer normalt innen 2 dager

Send e-post

Våre kontorer

Velkommen innom

Finn ditt kontor