Bedrift
Farge
skiferie

Stille rundt bordet i lunsjpausen?

Dette setter garantert fart i praten; Hva skal kollegene dine i påsken i år? Noen utnytter ekstra fridager til å pakke kofferten og ta en langreise utenlands.
Mange vestlendinger kommer til å farte i påsken. Sjekk derfor om du er reiseklar. God planlegging før en reise gir mindre stress og problemer. Derfor:

Sjekk passet ditt

Utløpsdatoen på passet er viktig å ha kontroll på. Du trenger ikke pass ved reiser innenfor Norden, men skal du til Europa anbefales det å ta med pass, med minst tre måneder igjen til utløpsdatoen. Andre land krever lenger gyldighet i passet ved innreise, eksempelvis Thailand krever at du har minst seks måneder igjen til utløpsdatoen fra den dagen du ankommer landet.

Reiseforsikring 

En god reiseforsikring har reddet mange ferier. Visste du at det er den forsikringen nordmenn tyr til oftest?
Merk deg at det er forskjell på reiseforsikringer. De beste dekker deg fra du forlater eiendommen din og til du er hjemme igjen – det vil si at den også dekker de som skal nyte den norske fjellheimen i ferien. 

En gjenganger for dem som benytter seg av reiseforsikringen, er når bagasjen er forsinket eller dessverre aldri dukker opp på feriedestinasjonen. Det er fortvilende, og det kan bli dyrt å kjøpe alt nytt. Da er en reiseforsikring god å ha. Samtidig kan en god reiseforsikring redde økonomien dersom man blir syk og trenger legehjelp i utlandet.

Sjekk kortene dine
Jeg anbefaler alltid at man reiser med to ulike kort på ferie; ett vanlig bankkort og et kredittkort. Oppbevarer du kortene hver for seg har du alltid penger tilgjengelig om du skulle være uheldig å miste ett. Husk også før avreise å oppheve regionsperren på kortene dine. Det kan du enkelt gjøre i mobilbanken – også på stedet om du har glemt det på vei inn i flyet. 

Og apropos kort. Når du står der og skal betale i utlandet. Husk å alltid si at du ønsker å betale i lokal valuta, enten det er euro, dollar eller thailandske Baht. Årsaken: du får da den beste vekslingskursen og kan da «tjene» en del penger på å velge rett valuta i 14 dager. 

Ha en riktig god påske! 

Avtal møte

Møt oss på telefon eller i banken

Avtal møte

Ring eller chat

Tlf 915 05555. Man-søn 07-23

Logg inn og chat

Skriv til oss

Vi svarer normalt innen 2 dager

Send e-post

Våre kontorer

Velkommen innom

Finn ditt kontor