Bedrift
Farge

Husk å ta med grillvettet på St. Hans-feiringen

Hvert år er uforsiktig grilling årsak til både skogbrann og husbrann, og mange av disse kunne vært unngått.

Etter måneder med nedbør er det duket for en flott St. Hans-feiring. Det innebærer også sosiale sammenkomster, bålbrenning og grilling. 

Vi er mange, store som små, som gleder oss til kvelden. For å unngå at kvelden tar en kjedelig vending anbefaler jeg likevel å ta nødvendige forhåndsregler. 

Tall fra vårt forsikringsselskap Frende Forsikring viser at det er en del uvettig grilling og uforsvarlig håndtering av grill og aske etter bruk ute og går, og det er dessverre ofte årsak til brann eller branntilløp. 

Eksempelvis er grilling for tett på husvegg og grillaske i søppelspannet brannårsaker Frende Forsikring har registrert. 

Brennhett

Ifølge Landbrukets Brannkomite viser forsøk at en liten kulegrill med grillbriketter kan være varm i mellom 7 og 10 timer dersom den ikke slokkes. Engangsgrillene blir svært varme på undersiden, og vil kunne antenne eller skade underlaget. 
Sett derfor ikke engangsgrillen på brennbart materiale. Verken inne eller ute. Sett den på grus, sand eller stein, ikke på planker eller gress. Så lenge grillen er varm må du holde den under oppsyn og la aldri barn eller kjæledyr være alene, eller leke, i nærheten av en tent grill. En bøtte eller mugge med vann bør du også alltid ha i nærheten. 

Vanskelig å slukke
Nordmenn er glad i engangsgrillen, den er kjapp og grei i bruk, men ikke fullt så grei å slukke. Det tar lang tid! Bruk derfor godt med vann til å kjøle og slukke. Bruker du ikke nok, vil vannet fordampe og selv glør inni småvått brensel kan antennes på nytt. 

Bruker du gassgrill så husk å sjekke en ekstra gang at både gassblussene og flaskeventilen er stengt når du er ferdig med grillingen. 

Ha en fin grillaften!


Avtal møte

Møt oss på telefon eller i banken

Avtal møte

Ring eller chat

Tlf 915 05555. Man-søn 07-23

Logg inn og chat

Skriv til oss

Vi svarer normalt innen 2 dager

Send e-post

Våre kontorer

Velkommen innom

Finn ditt kontor