Bedrift
Farge
sparing

Få nyttårsforsettet til å overleve!

Halvparten av oss har satt seg et økonomisk nyttårsforsett. Fornuftig! Og med et par enkle grep kan du sørge for at nyttårsforsettet lever lengre enn til februar.

Det hoveres mye i media over alle som sleper seg avgårde til treningssentre ved årets start. Full av optimisme og pågangsmot, for så å luske seg hjem igjen til vante omgivelser utover vinteren.

Sparebanken Vest har i samarbeid med Respons Analyse spurt nordmenn hvilke økonomisk nyttårsforsett de eventuelt har, og figuren under viser hva nordmenn svarer:

Har du noen økonomiske nyttårsforsett?

Det er litt flere kvinner enn menn som planlegger å spare mer og forbruke mindre, mens det er flere menn enn kvinner som sier de skal begynne å betale mer ned på lånet. Ellers er det liten forskjell mellom kjønnene. Det er også flere yngre enn eldre som har økonomisk nyttårsforsett, og det kan bety at dess eldre man blir dess mer økonomisk kontroll og oversikt har man (eller at man har gitt opp å forsøke..)

Jeg har noen forslag til hvordan terskelen for å bryte nyttårsløftet blir vanskeligere:

  1. Spare mer/starte pensjonssparing: Å spare er smart. Enten det er til bolig, reservekapital, pensjon eller noe du ønsker deg. Start en spareavtale i dag. Det kan du ved enkle trykk gjøre på egenhånd i nettbanken din. Velg beløp, spareform (konto eller fond) og dato for månedlig trekk fra konto.
    Usikker på hva du skal gjøre? Ta kontakt med banken!
  2. Betale mer ned på lånet: Du kan øke ditt månedlige nedbetalingsbeløp på boliglånet på egenhånd i nettbanken. Ellers er også banken behjelpelig. Husk at nå som rentenivået er historisk lavt er det lurt å betale ned på lånet!
  3. Betal regningene ved forfall. Jeg tror ikke folk ønsker å glemme å betale, men hverdagen er hektisk så det er lett for, og i løpet av et år kan summen av purregebyr bli høy. Bruk noen minutter på å knytte opp så mange som mulig av dine faste betalingsoppdrag enten som efaktura eller Avtalegiro. En god regel er også å legge inn regningene i mobil- eller nettbank straks de ankommer, og da på forfallsdato.
  4. De øvrige nyttårsforsettene, som å forbruke mindre eller å ukeshandle krever i større grad disiplin. Men klarer du det, er det mye å hente. Det samme gjelder om man er flink til å kjøpe på tilbud. Utfordringen her er nok også at noen er så «tilbudsryttere» at de kjøper ting de egentlig ikke trenger, men som var SÅÅÅ billig at man ikke klarer å la være. Kjøper man alt som er på tilbud blir ikke nødvendigvis totalen så rimelig likevel....
Lykke til og ha et godt 2015!

Avtal møte

Møt oss på telefon eller i banken

Avtal møte

Ring eller chat

Tlf 915 05555. Man-søn 07-23

Logg inn og chat

Skriv til oss

Vi svarer normalt innen 2 dager

Send e-post

Våre kontorer

Velkommen innom

Finn ditt kontor