Bedrift
Farge
regn

Er du forsikret mot vann?

Regn, regn, regn, regn, øsende regn, pøsende regn.... Det er ikke bare i Bergen og på Vestlandet det er vått. Men den siste uken har det vært urimelig vått i vår landsdel.
Det våte været har allerede gjort enorme skader, og værmeldingene for de kommende døgn tyder på at det ikke er over med det første.

Flommen på Vestlandet i år føyer seg inn i rekken av store naturskadehendelser i Norge de siste årene. Antall registrerte vannskader på bygninger, infrastruktur og arealer har økt med drøyt ti prosent i Norge i løpet av siste tiårsperiode. Flom og vannskader koster samfunnet store summer, men det kan også volde store økonomiske og personlige utfordringer for personer som blir rammet.

Finans Norge anslår at naturskadeerstatningene etter flom i Hordaland og Sogn og Fjordane nå i oktober kan beløpe seg til mellom 100 og 150 millioner kroner totalt sett. Ifølge Finans Norge hadde det torsdag morgen kommet inn 250 skademeldinger til forsikringsselskapene, men organisasjonen tror at dette vil kunne komme opp i det tredobbelte.

Foreløpig ser det ut til at det ikke er mange store, totalskadde bygninger, men Finans Norge rapporterer om mange mindre skader på bygninger og hageanlegg. Omfattende skader Vann høres kanskje ikke så farlig ut, men dessverre fører vannskader ofte til svært omfattende skader. Det er dessverre også slik at det er først når ulykken eller krisen har oppstått at mange oppdager at forsikringene ikke er i orden.

Alle bygninger og løsøre som forsikres mot brannskader blir automatisk også forsikret mot naturskade. Dette følger av naturskadeforsikringsloven. Gjennom denne ordningen er du sikret erstatning ved naturskade som følge av skred, storm, flom, stormflo, jordskjelv og vulkanutbrudd. Skal du få dekket dette på forsikringen kreves det at du har en god hus- og innboforsikring. Står imidlertid din innboforsikring i stil til dine verdier?

Mens banken som har pant i huset ditt krever at du har husforsikring, er det du selv som må sørge for at du har en god nok innboforsikring.

Vi får stadig større verdier. Interiøret er mer eksklusivt og vi eier flere og flere ting som kan ta skade av vann; typisk duppedingser som iPhone, iPad, Mac og så videre. En feil mange gjør er at de undervurderer hvor mye de eier. Har du hytte? Selv om du bare er leietaker må du selv sørge for å forsikre dine eiendeler. Det samme gjelder for hytteeiere. Mange glemmer at det kreves en egen innboforsikring for hytten.

En veiledning til hvor høy forsikringssum du bør tegne kan du få ved å benytte innbokalkulatoren til Finans Norge (se www.fno.no). Denne vil kun gi en pekepinn. Derfor må du huske å ta hensyn til om du har spesielle, dyre gjenstander. Over- eller underforsikret?

Jeg vil anbefale deg å ta en total gjennomgang av forsikringene dine cirka annethvert år. Både for å finne ut om du er overforsikret, eller det som oftere (dessverre) er tilfellet; underforsikret. Men kanskje viktigst akkurat i dag: er du forberedt forsikringsmessig på en ny våt helg på Vestlandet? Jeg håper det! 

Avtal møte

Møt oss på telefon eller i banken

Avtal møte

Ring eller chat

Tlf 915 05555. Man-søn 07-23

Logg inn og chat

Skriv til oss

Vi svarer normalt innen 2 dager

Send e-post

Våre kontorer

Velkommen innom

Finn ditt kontor