Bedrift
Farge

Bare et klikk unna

Noen ganger har jeg fundert på hvordan internett brer om seg. Liksom et edderkoppnett som eser ut, sakte, og nesten umerkbart før det plutselig er overalt. Vi elsker det! Eller?

Etter at regjeringen la frem forslag om å øke grensen for momsfri netthandel i utlandet fra 200 til 500 kr, har nemlig debatten rast. Butikkdød og økt ledighet blant ungdom er argumenter mot forslaget. Økte valgmuligheter for kundene, og lettere tilgang til varer svarer supporterne.

Nordmenn handler på nett som aldri før og vi er i verdenstoppen når det kommer til netthandel av varer for hjemsending, ifølge en undersøkelse fra Infact. Yngre handler mer enn eldre, men pilene peker oppover for alle generasjoner. Ifølge Bring og Posten Norge hadde nett- og postordrebedriftene i Norge en økning i netthandelssalget på 8,6 % i 2013, eller fire ganger så høy vekst som butikkhandelen. I tillegg kommer all handel fra utenlandske nettbutikker.

Er det noe man skal tenke på når man handler på nettet? Sunn skepsis når man klikker seg fra nettsted til nettsted er ikke å forakte, og du kan trygt handle på nett hvis du overholder noen få forsiktighetsregler.

Det begynner med å benytte kjente og seriøse nettbutikker. Finnes det en hengelås i nettleseren. Hvis ja, så indikerer det at nettsiden er sikret. Les videre alltid avtalebetingelsene som gjelder for nettbutikken, og hvordan du kan returnere eller reklamere på kjøpet.

Hvilke kort?
Og ved betaling: Bruk helst kredittkort, og ikke et vanlig bankkort eller debetkort, hvor beløpet trekkes rett fra kontoen din. Da kan du sjekke at beløpet stemmer før du betaler fakturaen.

I Sparebanken Vest økte antallet transaksjoner med kredittkort med 47 % fra i fjor sommer til sommeren i år, og hele 91 % av kredittkortbruken var enten varekjøp eller netthandel. Hver betaling var i snitt 935 kr.

Hva hvis du ikke har kredittkort og må betale med et vanlig Visa-kort?
For begge kortvariantene finnes det en sikkerhetsmekanisme som heter Verified by Visa. Da må du i tillegg til kortnummer og utløpsdato legitimere deg med BankID eller personlig kode som du lager i nettbanken. I Norge tilbyr nesten alle nettbutikker og kortutstedere dette.

Det pågår nå forhandlingene mellom regjeringspartiene og støttepartiene KrF og Venstre om budsjettet for 2015. Hvorvidt forslaget om å øke grensen fra 200 til 500 kr blir det endelige resultatet blir spennende å se.

Men en ting er udiskutabelt; netthandel har kommet for å bli! Momsfritt eller ei! 

Avtal møte

Møt oss på telefon eller i banken

Avtal møte

Ring eller chat

Tlf 915 05555. Man-søn 07-23

Logg inn og chat

Skriv til oss

Vi svarer normalt innen 2 dager

Send e-post

Våre kontorer

Velkommen innom

Finn ditt kontor