Bedrift
Farge

Skattepenger

Har du mottatt SMS'en fra Altinn som lød: Skatteoppgjøret ditt er nå tilgjengelig på skatteetatens nettsider. Vennlig hilsen Skatteetaten?

Hva skulle det bety? Jeg logget rimelig kjapt inn på mobilbanken for å se om det fremdeles var slik at jeg skulle få penger igjen på skatten. Men nei. Ingen bevegelser der. Så gikk jeg videre til skatteetatens sider. Og jammen lå ikke skatteoppgjøret der.

Fremdeles var oppgjøret slik at jeg kom til å få tilbake på skatten, og utbetalingen vil komme nå i månedskiftet juni/ juli.

Hva har du planlagt med ditt skatteoppgjør?
Enn du da? Er du blant mindretallet som får restskatt og ikke har penger til å betale restskatten? Mitt råd er å avtale en time med din bankrådgiver. Det finnes løsninger på det meste og sammen kan dere skreddersy et opplegg som passer deg og din livssituasjon

Er du imidlertid blant de nær 2,5 millionene som får penger tilbake på skatten nå i juni/juli har jeg følgende råd:

For å unngå at pengene går i det store sluket eller sløses bort kan det være lurt å lage en prioriteringsliste.

Se om du har noe kortsiktig gjeld som dyr forbruksgjeld og prioriter å kvitte deg med den. Å nedbetale ekstra på et stort boliglån er heller ingen dårlig idé.

Å spare pengene til noe spesielt eller spare for å ha mer penger i bakhånd i tilfelle uforutsette hendelser er andre gode alternativer. Tommelfingerregelen er å ha om lag to månedslønner i tilgjengelig kapital eller standardreserve i tilfelle uhellet er ute. Eier du mange ting eller er forsørger er dette viktigere enn om du er en sjel og en skjorte uten nevneverdige eiendeler. Hvilke spareform bør du velge: bankkonto, fond eller annet avhenger av person, livssituasjon og tidshorisont.

Under 34 år? Da er dette en glimrende mulighet til å fylle opp BSU-kontoen for i år.
Eller kanskje var skatteoppgjøret det som skulle til for å starte den viktige pensjonssparingen?

Mulighetene er mange – begynn gjerne med en samtale med en bankrådgiver. Sammen kan dere skreddersy et opplegg som passer for deg og din livssituasjon.

Og – venter du fortsatt på oppgjøret ditt: Ifølge Skatteetaten er første pulje med skatteoppgjør klar 25. juni. Neste pulje kommer 6. august.. Deretter blir det løpende oppgjør frem til 15. oktober. Leverte du selvangivelsen på papir, får du skatteoppgjøret tidligst 6. august. Mer detaljer om hvem som får oppgjøret til hvilken tid finnes på www.skatteetaten.no

Avtal møte

Møt oss på telefon eller i banken

Avtal møte

Ring eller chat

Tlf 915 05555. Man-søn 07-23

Logg inn og chat

Skriv til oss

Vi svarer normalt innen 2 dager

Send e-post

Våre kontorer

Velkommen innom

Finn ditt kontor