Bedrift
Farge

Ønskedrømmen

Er du blant de titusener av nordmenn som drømmer om at det en vakker dag er din tur til å motta telefonen fra Norsk Tipping på Hamar ”Gratulerer, du har blitt lottomillionær!”
Du er neppe den eneste, men hva ville du egentlig gjort dersom du vant en million kroner? Sparebanken Vest spurte for litt siden 1.800 vestlendinger om nettopp det. Hvis du fikk en million kroner og måtte plassere dem samlet i fem år; hvor ville du da plassert disse pengene?

Vil investere i eiendom
Knappe 30 % svarte vet ikke, og det var flest kvinner, unge under 25 og eldre over 66 år som ikke visste. Blant majoriteten som visste hvor millionen skulle plasseres var menn og kvinner ganske enige. De ville plassert den i boligmarkedet! Enten i form av nedbetaling av boliglån eller som en investering i boligmarkedet. Bortsett fra de aller eldste, tror de fleste at investering i bolig vil gi best avkastning, og tiltroen til det er klart størst blant dem under 30 år.

Fortid ingen fasit
Svarene speiler nok den solide prisutviklingen vi har sett i boligmarkedet. Ifølge Norges Eiendomsmeglerforbund har snitt kvadratmeterpris på boliger i Bergen økt med over 7.000 kr per kvm siste fem år. Ser man bare på leiligheter har snittprisen per kvadratmeter økt med hele 11.000 kroner. Nå har imidlertid ikke unge opplevd svingningene i boligmarkedet like sterkt som eldre generasjoner. Historiske tall er nemlig ingen fasit for fremtiden. Derfor er jeg opptatt av å si til kundene at boliginvestering er en god investering, forutsatt at boligkjøpet er basert på behovet for et sted å bo, og ikke fordi man ønsker å spekulere i boligmarkedet og planlegger å selge med gevinst etter få år. Til det er som regel risikoen og verdiene som står på spill for store.

Invester i bolig dersom du skal bo i den over tid. Når boliglånet er ca 50 % eller lavere i forhold til boligens verdi kan det være lurt å tenke på å spre investeringen over flere områder. Da kan plasseringer i aksje og rentemarkedet være gode alternativ. God planlegging og langsiktig tenkning er en forutsetning både for boligkjøp og andre investeringer. Kanskje spesielt unge trenger å bli minnet om det. Og til deg som drømmer om at millionen skal bli til trillion; fortsett å drømme. 

Avtal møte

Møt oss på telefon eller i banken

Avtal møte

Ring eller chat

Tlf 915 05555. Man-søn 07-23

Logg inn og chat

Skriv til oss

Vi svarer normalt innen 2 dager

Send e-post

Våre kontorer

Velkommen innom

Finn ditt kontor