Bedrift
Farge

Velkommen til økonomiprat

Velkommen til økonomiprat
Bugg. Husker du dem? Jeg husker da tyggegummien Bugg kostet 50 øre per stykk, og venninnene mine og jeg pantet flasker for å sikre oss hver vår med lakrissmak. I smug selvfølgelig. For vi fikk jo ikke gå på butikken uten voksne. Rampestrekene gav meg dog nyttig barnelærdom.
En av grunnsteinene som må være på plass når du skal kjøpe egen bolig er egenkapital. Egenkapital er rett og slett den delen du må stille med selv. Som hovedregel er dette 15 % av kjøpesummen. Resten kan du låne av banken.
Sykkel og sykling er igjen aktualisert. Antakelig av ulike grunner; flere enn normalt fulgte sommerens Tour de France grunnet mye innendørsvær. Birkebeinerrittet på sykkel gikk av stabelen i helgen. For ikke å glemme neste års sykkel-VM i Bergen. Eller rett og slett fordi sommerens vektøkning skal forsvinne.
Det finnes mange typer jakt om dagen. Den desidert mest populære for tiden er Pokémon jakt. En annen jakt som tiltar i de kommende ukene er jakten på et sted å bo.
3.500. Minst. Så mange ganger har ordet Brexit blitt nevnt i norske aviser i løpet av de første 5 dagene etter at verden våknet opp til sjokknyheten om at britene ønsker seg ut av EU.
Enkelte ting kan gjøre underverker. Selv om de har en form for rituelt mønster. Å motta årets feriepenger er et godt eksempel.
Inntil da kan du leve godt med dine foreldres reiseforsikring, men på ett eller annet tidspunkt må du ta ansvar selv også på dette området.
Hvilke råd bør man gi til en 15-åring som over natten sitter på en liten formue?
«Maks 2 kilo per kunde grunnet ekstrem pågang!» Man skulle tro det var gull på tilbud. Men neida. Ikke så vel. Vi snakker smågodt. Nordmenn løper mann av huse for å sikre seg smågodt før påske. Alt for å spare noen tiere eller hundrelapper (alt avhengig av om du raider en eller flere butikker for å sikre deg mest mulig smågodt til en latterlig lav kilopris). Er vi like ivrige når bankene på samme tid har priskrig på fastrentelån?
Dette setter garantert fart i praten; Hva skal kollegene dine i påsken i år? Noen utnytter ekstra fridager til å pakke kofferten og ta en langreise utenlands.

Snakk med oss - 05555

Åpent man-søn 07-23.

Ring meg

Stikk innom

Skriv til oss

Send oss en e-post.

Send e-post