Bedrift
Farge

Vipps for de under 15 år

Vipps under 15 er en enklere versjon med foreldrekontroll. For å komme i gang trenger barnet sin egen konto. Åpner du barnekonto hos oss, får barnet 200 kroner i gaveinnskudd.

 Vipps

Det er fortsatt enkelt å overføre ukelønna til barnet i mobilbanken. Men nå kan du også gjøre det med Vipps. 

Foreldrene er sjefen

Du bestemmer når barnet skal få Vipps under 15, og som forelder kan du enkelt skru av og på om barnet skal ha mulighet til å sende penger. Dersom begge foreldre godkjenner det, kan barn vippse til andre venner og familie.

Kom i gang

Det er du som forelder som må aktivere Vipps for barnet ditt. Pass på at du har siste versjon av appen, og gå til «Profil» - «Legg til barn». Du trenger barnets mobilnummer og kontonummer. 

For å tillate at barn sender penger til andre, velger du «Ditt barn» og huker av på «La barnet ditt vippse andre». Dersom ikke begge foreldrene godkjenner, kan barnet kun motta penger.

Barnet må laste ned nyeste versjon av Vipps på sin telefon, og den andre forelderen vil blir varslet på SMS om opprettelsen av barneprofilen.

Begge foreldre må altså ha en aktiv Vipps-profil for å opprette en profil til barn under 15 år. Det innebærer også at barnets profil slettes dersom en av foreldrene sletter Vipps.

Full kontroll med mobilbanken

I mobilbanken din kan du enkelt følge med på hva som vippses ut og inn av kontoene til barna. Sørg også for at barna har mobilbank, slik at de også har kontroll på hva pengene går til.

 

Ofte stilte spørsmål om Vipps under 15 år

Ja, Vipps har beløpsgrenser. De som er under 15 år kan motta inntil 8 000 kroner per år og sende opptil 22 000 per år.

Vipps jobber med å tilrettelegge for at foreldre kan tilpasse beløpsgrensene.

Vipps henter informasjon om foreldre-barn-relasjoner fra Folkeregisteret, men har ikke hjemmel til å få tilgang til taushetsbelagt informasjon om endringer i foreldreansvaret. Det vil derfor være visse tilfeller der Vipps ikke støtter opprettelse av en profil for en under 15 år.

Ta kontakt med Vipps på tlf. 22482800.

  • Begge foreldre må ha en aktiv Vipps-profil.
  • Begge foreldre må være identifisert i Vipps med BankID eller BankID på mobil.
  • Den under 15 år må ha en norsk bankkonto i sitt navn.
  • Den under 15 år må ha et norsk mobilnummer.

Ring oss - 915 05555

Åpent man-søn 07-23.

Våre kontorer

Skriv til oss

Send oss en e-post.

Send e-post