Bedrift
Farge

Vipps for de under 15 år

For å forenkle hverdagen for foreldre, er Vipps nå tilgjengelig for de under 15 år. For å komme i gang trenger barnet sin egen konto. Åpne barnekonto hos oss, og få 200 kr i gaveinnskudd til barnet!

 Vipps

Vipps for de under 15 år

Endelig er Vipps tilgjengelig også for de under 15 år. Innen trygge rammer kan foreldre og barn vippse seg i mellom. Nå kan du droppe kontanter og heller vippse ukelønna over til barna! 

Foreldrene er fortsatt sjefen

Du bestemmer når barnet kan opprette en profil, og som forelder kan du enkelt skru av og på om barnet skal kunne sende penger.

Dersom begge foreldre godkjenner det, kan barn vippse til andre venner og familie. Dette gjør dere ved å gå til «Profil» - «Ditt barn» og huke av på «La barnet ditt vippse andre». Begge foreldre må gjøre dette i sin Vipps for at barnet skal kunne vippse andre. Hvis ikke vil barnet kun kunne motta penger.

I nettbanken din kan du enkelt følge med på hva som vippses ut og inn av barnas kontoer.

Kom i gang

Det er du som forelder som må aktivere Vipps for barnet ditt. Pass på at du har siste versjon av appen, og gå til «Profil» - «Legg til barn». Du trenger barnets mobilnummer og kontonummer.

Barnet må laste ned nyeste versjon av Vipps på sin telefon, og den andre forelderen vil blir varslet på SMS om opprettelsen av barneprofilen.

Begge foreldre må altså ha en aktiv Vipps-profil for å kunne opprette en barneprofil til en under 15 år. Det innebærer også at barnets profil slettes dersom en av foreldrene sletter sin profil.

 

Ofte stilte spørsmål om Vipps under 15 år

Ja, Vipps har beløpsgrenser. De som er under 15 år kan motta inntil 8 000 kroner per år og sende opptil 22 000 per år.

Vipps jobber med å tilrettelegge for at foreldre kan tilpasse beløpsgrensene.

Vipps henter informasjon om foreldre-barn-relasjoner fra Folkeregisteret, men har ikke hjemmel til å få tilgang til taushetsbelagt informasjon om endringer i foreldreansvaret. Det vil derfor være visse tilfeller der Vipps ikke støtter opprettelse av en profil for en under 15 år.

Ta kontakt med Vipps på tlf. 22482800.

  • Begge foreldre må ha en aktiv Vipps-profil.
  • Begge foreldre må være identifisert i Vipps med BankID eller BankID på mobil.
  • Den under 15 år må ha en norsk bankkonto i sitt navn.
  • Den under 15 år må ha et norsk mobilnummer.

Ring oss - 915 05555

Åpent man-søn 07-23.

Våre kontorer

Skriv til oss

Send oss en e-post.

Send e-post