Bedrift
Farge

Vipps for de under 15 år

Vipps under 15 er en enklere versjon med foreldrekontroll. For å komme i gang trenger barnet egen konto og eget mobilnummer.

 Vipps

Det er fortsatt enkelt å overføre ukelønna til barnet i mobilbanken. Men nå kan du også gjøre det med Vipps. 

Foreldrene er sjefen

Du bestemmer når barnet skal få Vipps under 15, og som forelder kan du enkelt skru av og på muligheten til å sende penger. Dersom begge foreldrene godkjenner det, kan barn vippse til andre venner og familie. 

Det er du som må aktivere Vipps for barnet ditt. Kravet er at barnet har sin egen konto og mobilnummer.  Åpner du barnekonto hos oss, får dere 200 kroner i gaveinnskudd.

Slik kommer du i gang

Pass på at du har siste versjon av appen, og gå til «Profil» - «Legg til barn». Du trenger mobilnummer og kontonummer til barnet

For å tillate at barn sender penger til andre, velger du «Ditt barn» og huker av på «La barnet ditt vippse andre». Dersom ikke begge foreldrene godkjenner, kan barnet kun motta penger.

Barnet må laste ned nyeste versjon av Vipps på mobilen, og den andre forelderen vil bli varslet på SMS om at du har opprettet en barneprofil.

Begge foreldre må altså ha en aktiv Vipps-profil for at den under 15 år skal få Vipps. Det innebærer også at barnets profil slettes dersom en av foreldrene sletter Vipps.

Full kontroll med mobilbanken

I mobilbanken din kan du enkelt følge med på hva som vippses ut og inn av kontoene til barna. Sørg også for at barna har mobilbank, slik at de også har kontroll på hva pengene går til.

 

Ofte stilte spørsmål om Vipps under 15 år

Ja, Vipps har beløpsgrenser. De som er under 15 år kan motta inntil 50 000 kroner per år og sende opptil 25 000 per år.

Vipps jobber med å tilrettelegge for at foreldre kan tilpasse beløpsgrensene.

Vipps henter informasjon om foreldre-barn-relasjoner fra Folkeregisteret, men har ikke hjemmel til å få tilgang til taushetsbelagt informasjon om endringer i foreldreansvaret. Det vil derfor være visse tilfeller der Vipps ikke støtter opprettelse av en profil for en under 15 år.

Ta kontakt med Vipps på tlf. 22482800.

  • Begge foreldre må ha en aktiv Vipps-profil.
  • Begge foreldre må være identifisert i Vipps med BankID eller BankID på mobil.
  • Den under 15 år må ha en norsk bankkonto i sitt navn.
  • Den under 15 år må ha et norsk mobilnummer.

Avtal møte

Møt oss på telefon eller i banken

Avtal møte

Ring eller chat

Tlf 915 05555. Man-søn 07-23

Logg inn og chat

Skriv til oss

Vi svarer normalt innen 2 dager

Send e-post

Våre kontorer

Velkommen innom

Finn ditt kontor