Bedrift
Farge
Noen holder mobil med Vipps over et bord med kanelsnurr, cappuccino, klementin og en strikkelue.

Vipps 

Vipps gjør det befriende enkelt å både kjøpe, selge og overføre penger. Alt du trenger er mottakerens mobilnummer. Legg inn konto og kort fra Sparebanken Vest, og vipps så er du i gang!

Last ned appen og kom i gang!

Det er superenkelt:

  1. Last ned appen fra App Store eller Google Play
  2. Legg inn kort og kontonummer fra Sparebanken Vest
  3. Send eller motta penger

Du velger selv om du skal betale med konto eller kortet du har lagt inn i Vipps. Velger du konto vil betalingen skje på sekundet - det er dette vi kaller straksbetaling.

Det er helt gratis å bruke Vipps så lenge beløpet er under 5 000 kr. Skal du vippse mer enn det vil det påløpe et gebyr på 1 % av beløpet. Du kan sende og motta henholdsvis 500 000 kr per år.

Nyhet: Betal med Vipps i butikk

Nå kan du betale med Vipps i butikken. Inntil videre er bare enkelte butikker med Verifone-terminaler som er klare. De har betalingsterminal med Vipps-logo med beskjed om at hvis du trykker "5" så kan du scanne QR-kode. 

Foreløpig er det bare iPhone-brukere som kan benytte løsningen. Android er under ferdigstilling, men det kan fort gå noen uker før dette blir klart. Vi gleder oss til flere butikker og terminaler kommer i gang med Vipps, så alle snart kan glemme lommeboka.

Del utgifter med venner

Vært på helgetur, ferie eller bare vil dele utgiftene fra en periode? Med Vipps kan du enkelt gjøre opp.

  1. Opprett en gruppe med valgfritt navn i Vipps
  2. Legg til medlemmene som skal være med
  3. Legge til utleggene du har hatt i løpet av perioden

Vipps samarbeidet

I februar 2017 gikk 106 banker sammen om Vipps. Finansdepartementet har nå godkjent Vipps AS som et eget selskap. Les mer på Vipps sine hjemmesider.

Ofte stilte spørsmål om Vipps

Det er du som forelder som aktiverer Vipps for barnet ditt. Pass på at du har siste versjon av Vipps. Under «Profil» starter du registreringen ved å trykke på «Legg til barn». Du trenger barnets mobiltelefonnummer og bankkonto for å fullføre registeringsprosessen, og barnet må også være involvert for å opprette sin profil.

Barnet må også ha lastet ned siste versjon av Vipps på på sin mobil. Den andre forelderen blir varslet per sms om opprettelsen av barneprofilen.

For å få fullt innsyn i transaksjonene til barnet ditt må du se på transaksjonshistorikken på barnets konto, i nettbanken din. Der ser du også hvilke meldinger som sendes med transaksjonene. 

Ja, Vipps har beløpsgrenser. De som er under 15 år kan motta inntil 50 000 kroner per år og sende opptil 25 000 per år.

Vipps jobber med å tilrettelegge for at foreldre kan tilpasse beløpsgrensene.

Avtal møte

Møt oss på telefon eller i banken

Avtal møte

Ring eller chat

Tlf 915 05555. Man-søn 07-23

Logg inn og chat

Skriv til oss

Vi svarer normalt innen 2 dager

Send e-post

Våre kontorer

Velkommen innom

Finn ditt kontor