Bedrift
Farge

Gjennomføre betaling til utlandet

Ved betaling til utlandet er det ekstra viktig at de opplysningene du gir er korrekte. Under finner du veiledning for hvordan du fyller ut skjermbildene for utenlandsbetaling i nettbanken.

Fra konto  Unngå å velge feil konto. Vær spesielt oppmerksom når du benytter hjulet på musa.
Til konto (IBAN) IBAN (International Bank Account Number) er obligatorisk ved overførsel til land i EU/EØS. IBAN finner du som regel på faktura eller brevark fra betalingsmottaker. Vennligst kontakt mottaker vedrørende manglende IBAN. En bankkunde får IBAN oppgitt fra banken sin.
Mottakerregister Opplysninger om mottaker- og mottakers bank vil automatisk legges inn i mottakerregisteret i nettbanken din når du registrerer en betaling til utlandet. Ved senere betaling til samme mottaker vil navn, adresse og bankopplysninger hentes automatisk. Du legger kun inn et tidligere benyttet mottakerkontonummer, eller du kan klikke på ikonet til høyre for ”Til konto”. 

Dersom mottakers navn er for langt i forhold til feltet, benytter du første adresselinje til resten av navnet. Skriv mottakernavnet fullt ut uten forkortelser. Ved plassmangel forkorter du i stedet adressen. 

Prioritet - normal eller hastebetaling? Normalbetaling:
1-5 bankdager til EØS-land
2-8 bankdager til resten av verden.
For enkelte asiatiske, afrikanske og sør-amerikanske land kan overføringstiden være lenger - maksimum 15 bankdager. Kontakt banken for nærmere informasjon.
Hastebetaling:
0-2 bankdager (varierer per valutasort) Se prislisten for tillegg for hastebetalinger.
 
Myndighetsrapportering Valgene i listen for "Betalingsart" er iht. myndighetskrav og sendes til TAD (Toll- og Avgifts Direktoratet). For privat personer som sender underhold/støtte til personer i utlandet, benytter du "Arv, gave med mere". I tillegg må det gis en beskrivelse i "Beløpet gjelder". Se ellers alternativene i feltet. Rapporteringskravet er begrunnet i Valutaregisterloven av 28.05.2004 og dataene benyttes til statistikkformål og i forbindelse med bekjempelse av kriminalitet.
Bankkode Bankkode består av tall og benyttes til å identifisere mottakers bank i nasjonale clearing systemer. Bankkoden skal ikke fylles ut når IBAN benyttes. USA, Canada, Australia og Sør-Afrika har ikke innført IBAN.

I tillegg til mottakers konto må det til disse landene oppgis både BIC og bankkode

USA og Canada har 9-sifret bankkode. Australia og Sør Afrika har en 6-sifret bankkode

Avtal møte

Møt oss på telefon eller i banken

Avtal møte

Ring eller chat

Tlf 915 05555. Man-søn 07-23

Logg inn og chat

Skriv til oss

Vi svarer normalt innen 2 dager

Send e-post

Våre kontorer

Velkommen innom

Finn ditt kontor