Bedrift
Farge

Full oversikt over kontoene dine

Innføringen av PSD2 gjør at du snart kan å få oversikt over alle kontoene dine på ett sted. I løpet av høsten kan du legge til kontoer fra andre banker både i nettbanken din og i appen.

  

Åpner kontoen for hverandre

Har du konto i flere banker? Da blir det snart enklere for deg å holde oversikt over økonomien.

Fra 14. september 2019 innføres EU-direktivet, PSD2 i Norge. Det betyr at norske banker må åpne opp for å dele kundedata med tredjepartsaktører. Vi vil derfor legge til rette for at du kan samle alle kontoene dine hos oss. Mange nordmenn er kunde hos flere banker, og en slik løsning vil forenkle hverdagen for mange. 

Flere banker - en innlogging

Til nå har du kunnet hente inn kontoer fra Sbanken og Sparebanken Sogn og Fjordane. Det har vært en pilotløsning som vi nå tar ned. Vi  kommer derimot snart tilbake med en utvidet løsning der alle banker i Norge vil være tilgjengelig. Da trenger du kun å logge inn i nettbanken eller appen for å få oversikt over alle kontoene dine, på tvers av banker.

Vil du vite mer om PSD2 og hva det betyr for deg?

Da kan du lese mer på Finans Norge sine sider

 

 

Ofte stilte spørsmål om PSD2

Banken din vil kun overføre opplysninger til en tredjepart etter at du har gitt ditt samtykke og det kan kun overføres til den bestemte aktøren. Tredjepartsaktøren kan kun bruke informasjonen til de formål du har godkjent. Tredjepartsaktøren må selvfølgelig også følge persondataregelverket.

Det vil bli enklere og billigere å få gjennomført betalinger uten å bruke kort. Forbrukerne kan via nettjenester betale direkte fra sin betalingskonto.
Det vil også bli mulig å få samlet all kontoinformasjon om betalingskontoer kun på ett sted, på tvers av banker. Dette vil gjøre det enklere for forbrukerne å holde oversikt over egen økonomi. 
For å benytte seg av disse tjeneste må forbrukerne/bankkundene gi sitt samtykke til dette.

Du har frem til nå kunnet se betalingskontoer fra Sbanken og Sparebanken Sogn og Fjordene. Dette har vært en pilot som vi nå tar ned, men i løpet av høsten kommer løsningen tilbake, og da med mulighet for å se betalingskontoer fra alle banker i Norge

Hittil har dette vært mulig i Sparebanken Sogn og Fjordane og Sbanken, men dette vil nå være mulig i alle banker som implementerer en slik PSD2-løsning, samt andre tredjeparter som er godkjent av Finanstilsynet. Det gjøres imidlertid bare dersom du som kunde spesifikt samtykker til det.

Avtal møte

Møt oss på telefon eller i banken

Avtal møte

Ring eller chat

Tlf 915 05555. Man-søn 07-23

Logg inn og chat

Skriv til oss

Vi svarer normalt innen 2 dager

Send e-post

Våre kontorer

Velkommen innom

Finn ditt kontor