Bedrift
Farge

Klokkebetaling

Har du en smartklokke fra FitBit eller Garmin? Da kan du nå bruke den som betalingsmiddel. Registrer dine bankkort i klokka, og du har kontaktløs betaling tilgjengelig rett fra håndleddet!

Hvordan fungerer det?

Du har kanskje tatt i bruk kontaktløs betaling på dine bankkort allerede? Prinsippet er det samme, men utførelsen er nå enda enklere og raskere.

For å ta i bruk klokkebetaling må du ha en kompatibel smartklokke fra Fitbit eller Garmin. Du registrerer bankkortene dine gjennom klokkens tilhørende mobilapp. Deretter er du klar til å betale med klokka, kontaktløst og uten PIN-kode. Du kan registrere både ditt Bankkort og Visa Gull i smartklokken din.

Hvor kan jeg betale med klokka?

Klokkebetaling kan benyttes i alle kontaktløse kortterminaler. Se etter wi-fi symbolet på terminalen. De aller fleste utsalgssteder, bortsett fra dagligvarebutikker, tilbyr i dag kontaktløs betaling. Den eneste beløpsgrensen du støter på i forbindelse med klokkebetaling er disponibel saldo på kontoen din.

Transaksjonene vises som helt vanlige betalinger i nett- og mobilbanken din.

Hvorfor skal jeg bruke klokkebetaling?

Du slipper å ta med deg lommebok og mobiltelefon hver gang du skal ut døren. Er du ute på tur eller trening kan du la lommebok, mobil eller kort ligge igjen hjemme. Du betaler sikkert og enkelt med treningsklokken i stedet.

Bruk klokkebetaling fordi det er gøy, enkelt og praktisk! 

Sikkerhet

Det er helt trygt å benytte seg av klokkebetaling. For å kunne betale må klokken være festet på håndleddet ditt slik at den registrerer pulsen din. I tillegg må du alltid aktivere klokken ved hjelp av din personlige PIN-kode.

Sparebanken Vest har innført tokenisering som er en modernisert kortteknologi. Dette tillater betalinger uten å avsløre kortnummer eller kontonummer. I stedet genereres det et "nummer-token" som gjelder for den enheten kortet er plassert i. Verken klokken eller brukerstedet vil kunne kopiere ditt kortnummer.

Ofte stilte spørsmål om klokkebetaling

Nei, Apple har en produsenteid programvare som hindrer andre betalingsapper som vil bruke NFC (Near Field Communication) på telefoner eller nettbrett. På grunn av dette har Sparebanken Vest valgt å ikke tilby Apple Pay.

Teknologien som benyttes ved klokkebetaling har en høy grad av sikkerhet. Kortnummeret på ditt bankkort lagres ikke på selve klokken, og vil derfor ikke overføres til betalingsterminalen når du foretar et varekjøp.

Dersom du skulle miste klokken, kan du fjerne kortet via din FitBit eller Garmin app på mobilen. Du kan også sperre kortet ditt i Sparebanken Vest nett- og mobilbank.

Beløpsgrensene for klokkebetaling er de samme som på ditt Visakort.

Avtal møte

Møt oss på telefon eller i banken

Avtal møte

Ring eller chat

Tlf 915 05555. Man-søn 07-23

Logg inn og chat

Skriv til oss

Vi svarer normalt innen 2 dager

Send e-post

Våre kontorer

Velkommen innom

Finn ditt kontor