Privat
Farge

Aksdal i Muren

Bevisste forbrukere bruker sine lokale butikker.

 

 

Aksdal i Muren opplever positive kunder under koronakrisen. Daglig leder Synnøve Aksdal forteller at de har brukt de siste ukene til å tenke nytt, blant annet ved å selv kjøre regntøy og gummistøvler hjem til kundene. 

- Det er enda viktigere nå å vise hva som er det unike med din virksomhet. Frem det godt i sosiale medier og sørg for god dialog med kundene, det er noen av rådene Synnøve gir når vår konserndirektør for bedriftsmarkedet Ragnhild Janbu Fresvik spør hva hun som leder av en lokal butikk mener er viktig. Sparebanken Vest tenker at vi kan stå bedre rustet sammen på Vestlandet ved at bedriftene deler gode råd. Derfor intervjuer Ragnhild flere av våre bedriftskunder som med et smil deler sine refleksjoner. 

35 år gammel da spanskesyken kom til Bergen

- Vi tenker dette er en tøff krise vi kommer igjennom, sier Synnøve fra en nisjebutikk som er vant til å takle det meste. Aksdal i Muren har levert godt regntøy til Bergensere helt siden 1883. I dag drives butikken av søstrene Synnøve og Kristin som overtok i 2009 bare 26 og 22 år gamle. Det er de som har ført virksomheten inn i en ny tidsalder, med blant annet nettbutikk. Nettbutikken drives da fra Bergens eldste «kjøpesenter». I murbygningen som ble reist etter bybrannen i 1561 har det nemlig vært butikker siden siste halvdel av 1600-tallet. Butikkvirksomheten er eldre her enn noe annet sted i Bergen.

På riktig siden av en god trend

Det er en fremvoksende trend å være bevist som forbruker på å bruke sine lokale butikker, forteller Synnøve. Slik får man det miljøet man liker og ønsker. Aksdal har bidratt til et levende sentrumsmiljø ved å holde butikken åpen under hele koronakrisen, riktignok med færre på jobb og noe reduserte åpningstider. 

Se nye muligheter - sammen

Litt roligere dager i butikken brukes til å pusse opp, klargjøre nettbutikken, se på nye muligheter for samarbeid, nye måter å levere på og nye måter å kommunisere på. Alt tyder på at gummistøvlene fra Aksdal i Muren vil få ben å gå på i flere generasjoner. 

Om Aksdal i Muren

Etablert i 1883
4 ansatte
Selger kvalitetsregntøy, fritidsklær og gummistøvler
5 millioner i omsetning i 2019

 

 

 

 

 

Ring 915 05555

Åpent man-fre 08-15:30

Ring oss

Besøk oss gjerne

Du finner oss over hele Vestlandet.

Finn din rådgiver

Skriv til oss

Vi svarer normalt innen 2 dager

Send e-post