Privat
Farge

Ti svar som gjør det enklere å bruke nettbank bedrift

For å gjøre det enklere å utnytte mulighetene i nettbank bedrift, har vi samlet de mest stilte spørsmålene fra kundene – og svart på dem. Bruker du eller ønsker du at bedriften din skal komme i gang med nettbank? Da får du noen nyttige tips her.

Illustrasjon - ofte stilte spørsmål fra bedriftskunder -søk på laptop

Ti spørsmål som forenkler hverdagen med nettbank bedrift

Du kan finne ut mer om og bestille nettbank bedrift her.

Administrator er nettbankens sjef og den som administrerer bedriftens nettbank. Det er bare administrator som kan gi personer tilgang til nettbank og kontoer. Administrator kan også endre eller fjerne kontotilganger og rettigheter for eksisterende nettbankbrukere. 

Dersom dere ønsker å endre administrator må dere sende e-post til cm@spv.no. Oppgi for- og etternavn, fødselsnummer (6 siffer), mobilnummer og epost til den nye administratoren. Vi sender en endringsavtale til daglig leder, som må signeres elektronisk med BankID (eller øvrige signaturberettigede i henhold til firmaattest).

 

Den som er administrator må å gi deg tilgang til kontoene. Administrator oppretter tilganger i nettbanken under menyvalget AdministrasjonRettigheter og roller - Administrere rettigheter og roller.

En mer detaljert beskrivelse finner du under spørsmålet "Hvordan kan jeg legge til nye brukere i nettbank bedrift?".

Administrator kan opprette nye brukere selv og bestemme hvilke tilganger og rettigheter brukerne skal ha. Forutsetningen er at ny bruker har BankID og norsk personnummer eller D-nummer.

Gå til menyvalget Administrasjon Rettigheter og roller - Administrere rettigheter og roller. Når bruker er opprettet er det viktig å gi tilgang til kontoer og tjenester. Det gjøres via ikonet til høyre for brukerens navn.

Se her for detaljert beskrivelse av hvordan du legger opp brukere

 

Ved å aktivere bestillertilgang, som er en tjeneste i nettbanken til bedriften, får du tilgang til å bestille en rekke produkter og tjenester direkte i nettbanken

Du kan blant annet:

• Åpne driftskonto, sparekonto, skattetrekkskonto
 Bestille Visa Bedriftskort
Sperre Visakort (også kredittkort)
Endre disponenter på konto (gjelder ikke disposisjon gjennom nettbank bedrift)
Bestille revisjonsoppgave
Aktivere tilkobling mot regnskapssystemet FIKEN

Brukere av nettbanken vil få bestillertilgang når de år de prøver å bestille noen av produktene som er nevnt over og daglig leder godkjenner. Den som er daglig leder får tilsendt bestillingen og må godkjenne ved å signere med BankID. 

 

Gå til menyvalget Konto og kort – Post og arkiv. Velg i den vannrette undermenyen hvilken dokumenttype du ser etter, for eksempel Kontoutskrift/meldinger. 

NB: Får du ikke tilgang til årsoppgaven, kan årsaken være at du mangler innsyn til noen av bedriftens kontoer eller lån. Be administrator sjekke tilgangene dine. 

 

Informasjon om alle transaksjoner inn og ut av konto finner du i menyvalget Konto og kortPost og arkivTransaksjoner

Utfyllende informasjon om utførte betalinger i nettbank bedrift finner i menyvalget Betale Behandle betalinger Utførte betalinger.

NB: Dersom nettbanken er koblet mot regnskapssystem, kan den detaljerte transaksjonsinformasjonen være sendt til regnskapssystemet i stedet for nettbanken og informasjon i nettbanken kan være begrenset (f.eks. OCR). Dette avhenger av hvilken løsning du har valgt.

Ja, du kan koble regnskapssystemet med nettbanken ved å fylle ut skjemaene som ligger her . Velg skjema etter hvilket regnskapssystem du bruker. Signerte skjema sendes til cm@spv.no.. 

Kobling mot regnskapssystem kan medføre kostnader. Se prisliste her.  

Ja, dersom bedriften bruker flere regnskapssystemer, kan vi hjelpe dere med å integrere dem med nettbanken. Fyll ut skjemaene for regnskapssystemene dere bruker her. Signerte skjema sendes til cm@spv.no
Du kan finne ut mer om mulighetene med Vipps og bestille Vipps til bedriften her.

Ring 915 05555

Åpent man-fre 08-15:30

Ring oss

Besøk oss gjerne

Du finner oss over hele Vestlandet.

Finn din rådgiver

Skriv til oss

Vi svarer normalt innen 2 dager

Send e-post