Privat
Farge

Bli lag- og foreningskunde

Slik blir du lag- og foreningskunde i Sparebanken Vest:

Vi har organisasjonsnummer

Kom innom et av våre bankkontorer, send e-post til bedrift@spv.no eller ring oss på 05555. Ha med utskrift fra enhetsregisteret som viser styresammensetning og hvem som har fullmakt til å opptre på vegne av laget. (Dersom det ikke står oppført noen spesielle under punktet signatur, må hele styret signere på nye avtaler med banken.

Startpakke:

 • Driftskonto
 • Nettbank

Vi anbefaler våre lag- og foreningskunder Nettbank Bedrift. Den er gratis for én bruker, kan administreres av flere personer og gir mulighet til å bytte kasserer uten å bytte nettbank. (Det er også mulighet å knytte opp disposisjonsrett i egen privat nettbank.)

Andre behov dere kan ha:

 • Skattetrekkskonto
 • Visakort
 • Betalingsterminal
 • Mynt- og vekslingsavtale med Nokas

Obs! Alle endringer/bestemmelser av laget/foreningen må registreres i Brønnøysundregisteret først. Alternativt ha med siste årsmøteprotokoll som er signert av nytt styre og 2 møtereferenter. (sjekk)

Vi har ikke organisasjonsnummer

Da har dere to valg:

 1. Registrere dere i Brønnøysundregisteret - få organisasjonsnummer
 2. Registrere/åpne konto på privat person og bruke fødselsnummer

Usikker på hva som passer deres lag/forening best?

Registrere dere i Brønnøysundregisteret gjør dere dersom dere er "(..)en selveiende sammenslutning med medlemmer, som skal fremme et eller flere formal av ideelt, politisk eller annen art" (ref. Brønnøysundregisteret). Eks: Båtforeninger, speidergrupper, idrettslag o.l.

Trykk her for å gå til registrering av lag/forening i Brønnøysundregisteret. 

Husk dere må ha dokumentasjon på at foreningen/laget er stiftet: 

 • Referat på stiftelsesmøte som viser navn på foreningen, stiftelsesdato, formål, navn på stiftere, virksomhetssted og underskrifter fra stifterne.
 • Eller: Årsmøteprotokoll, i tillegg til gamle vedtekter, jubileumskriv, årbøker eller lignende dokumenter som viser når den ble stiftet.

Les mer om hva som må dokumenteres her.

Eller, dere kan velge å åpne konto i en privat nettbank. Obs! Kontoen og dens historikk blir da registrert på personen som eier nettbanken, og foreningens midler blir da innberettet til skatteetaten som personlige midler. Eks: Reisekonto, tippelag, venneklubb o.l.

 • Behovet for konto er kortvarig.
 • Ansvarlig kasserer byttes sjelden/aldri.

Snakk med oss

Tlf 05555, man-søn 07-23

Ring meg

Finn kontor

Du finner oss over hele Vestlandet.

Finn ditt kontor

Skriv til oss

Fyll ut skjema med din henvendelse.

Skriv til oss