Privat
Farge

eFaktura og EHF

eFaktura er et trygt alternativ til papirfakturaen og sparer bedriften for både tid og portokostnader. Sammenliknet med tradisjonell fakturering blir dessuten eFaktura oftere betalt på forfallsdato, noe som gir bedre likviditet. Løsningen passer for bedrifter og organisasjoner som fakturerer privatkunder.

Dine fordeler

  • Betydelig reduksjon av manuelle arbeidsoppgaver.
  • Reduserte porto- og papirkostnader.
  • Reduserte purrekostnader.
  • Bedre likviditet.

Det skilles mellom eFaktura til private og elektronisk fakturering til bedrifter også kalt EHF. Her kan du lese mer om begge alternativene.

eFaktura til privatkunder

Velger du å benytte eFaktura kan du sende elektroniske fakturaer til privatkunder, uavhengig av hvilken bank de benytter. Fakturaen dukker opp i kundens nettbank eller i Vipps-appen, og kan betales der med et klikk. Enklere blir det ikke!

  • Faktura opprettes i fakturasystemet og sendes som eFaktura.
  • Varsel om ny faktura sendes til kunden på e-post eller med pushmelding.
  • Kunden får eFaktura i sin nettbank eller i Vipps, ferdig utfylt med betalingsopplysninger.
  • Betaling godkjennes med et klikk.

Tips

Mottar du innbetalinger fra faste kunder? Ved å kombinere eFaktura og AvtaleGiro behøver ikke kunden å godkjenne betaling av fakturaen. AvtaleGiro sørger for at betalingen utføres automatisk på forfallsdato. Les mer om avtalegiro her.

eFaktura (EHF) til bedrifter 

eFaktura til bedrifter, også kalt EHF-faktura, er en rask, sikker og kostnadseffektiv måte å sende og motta fakturaer på. Et stort antall bedrifter har allerede tatt i bruk EHF, og alle statlige organisasjoner krever faktura i EHF-format.  
Mulighet for sending og mottak av EHF-faktura er ofte bygget inn i bedriftens økonomisystem, og det er da ikke nødvendig å kontakte banken for å ta i bruk tjenesten. Benytter din bedrift et system som mangler slik funksjonalitet, har Sparebanken Vest to alternative løsninger:

1. Webfaktura

Webfaktura er en tjeneste for bedrifter som bare har behov for å sende eller motta et lite antall fakturaer hver måned. Når du har opprettet en avtale om Webfaktura får du tilgang til fakturaportalen i nettbank bedrift. Her kan sende og motta nye fakturaer, se mottakerregisteret med alle dine kunder og hente frem tidligere fakturaer fra arkivet. Fakturaer opprettet i fakturaportalen blir fortrinnsvis sendt på EHF-format og tilfredsstiller dermed de krav som stilles fra det offentlige. 

2. Filbasert distribusjon

Denne løsningen er en integrasjon mellom bedriftens økonomisystem og Nets. Fakturaer sendes da rett fra økonomisystemet til Nets aksesspunkt, som distribuerer fakturaene videre til mottaker. 

Hvordan komme i gang

For å komme i gang behøver du bare et fakturaprogram som støtter eFaktura og en avtale med banken. Ta kontakt, så hjelper vi deg videre! Se utfyllende prisliste for eFaktura her.

Ring oss - 915 05555

Åpent alle dager fra 07 - 23

Besøk oss gjerne

Du finner oss over hele Vestlandet.

Finn din rådgiver

Skriv til oss

Fyll ut skjema med din henvendelse.

Skriv til oss