Privat
Farge

Velkommen som ung entreprenør

Sparebanken Vest er en viktig samarbeidspartner for Ungt Entreprenørskap. Vi ser viktigheten av entreprenørskap og ønsker å legge til rette for at unge gründerspirer fra Vestlandet skal kunne lykkes og spille en sentral rolle i fremtidens næringsliv.

 På denne siden kan du raskt og enkelt bestille konto og nettbank bedrift hvis du er ungdomsbedrift (vidergående) eller studentbedrift (universitet og høyskole). I nettbanken vil det gis tilgang til de to personene som har signaturrett i bedriften henhold til vedtektene. Disse to kan disponere kontoen i fellesskap. Nettbanken har ingen faste månedlige utgifter. 

 

 Før bestilling av konto og nettbank må følgende være klart:

  1. Signerte vedtekter for bedriften
  2. De to personene med signaturrett må ha BankID. Dette bør være de samme som skal ha tilgang til nettbank.
  3. Bedriftens organisasjonsnummer (gjelder ungdom- og Studentbedrift)
  4. Personnummer, navn, e-post og mobilnummer til de to personene som skal gis tilgang til nettbank bedrift. 
  5. Start utfylling av skjema 


BankID 18+

BankID kan bestilles fra Nettbanken i Sparebanken Vest ved Instillinger – BankId – Bestill Bankid. Dersom eleven som skal fylle ut skjema ikke er kunde i Sparebanken Vest, kan BankID bestilles fra egen bank. BankID fra annen bank kan brukes til innlogging i Nettbank Bedrift i Sparebanken Vest. 

BankID for mindreårige (13-17 år)

I Sparebanken Vest kan man som 13 åring få BankID. Dette må bestilles fra nettbanken til eleven som er under 18 år ved Instillinger – Bankid. Når bestillingen er sendt inn, vil elevens verger få sms med link til elektronisk signering. Når begge har signert vil banken etablere BankID avtalen for den mindreårige. Det er ikke alle banker som tilbyr BankID for 13 åringer, og dette må eleven undersøke i egen bank dersom han/hun ikke er kunde i Sparebanken Vest. 

Vipps for unge entreprenører

Det er mulig for unge entreprenører (også under 18 år) å etablere Vipps for Bedrift, så lenge den som bestiller kan signere med BankID og bedriften har et organisasjonsnummer. Les mer om hvordan du bestiller Vipps her.

 

Ring 915 05555

Åpent man-fre 08-15:30

Ring oss

Besøk oss gjerne

Du finner oss over hele Vestlandet.

Finn din rådgiver

Skriv til oss

Vi svarer normalt innen 2 dager

Send e-post